GÜNDEM Haber Girişi : 23 Haziran 2016 10:53

Başkan Kocaoğlu'ndan Delican'a "hicap" yanıtı

Başkan Kocaoğlu'ndan Delican'a
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, AKP İl Başkanı'nın "Körfez ÇED'i" açıklamasındaki ağır ithamlara cevap verdi:
'ÇED sürecini manipüle ederek algı operasyonu yaptığımızı, kenti ötekileştirmeye çalıştığımızı ve bundan hicap duymamız gerektiğini' söyleyen AKP İl Başkanı'nın bu üslubuyla bir yere varmamız mümkün değil! Burada hicap duyması gereken, yüzülebilir körfez hedefi için yıllardır inatla mücadele eden, Bakanlık kapılarında bekletilen Büyükşehir Belediye Başkanı değildir.
'Kimse buradan siyasi malzeme çıkarmasın' diyor ama kendisi rol çalmaya, Körfez ÇED'i üzerinden siyasi rant elde etmeye çalışıyor. 'Beraber iş yapalım' diyor ama böyle zeytin dalı uzatılmaz. Bu laflarla İzmir'de sinerji yaratılmaz. Sayın İl Başkanı'nın önce üslubunu değiştirmesi lazım.
Bu açıklamanın Bakanlık yerine İl Başkanı tarafından yapılması, konunun nasıl siyasallaştırıldığının açık bir göstergesidir.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 8 yıldır üzerinde çalıştıkları ve yaklaşık 3 yıldır  ÇED onayı için bekledikleri İzmir Körfezi ve Limanı Rehabilitasyon Projesi'ne ilişkin son gelişmeleri iki cümleyle özetledi: "Bugüne kadar eksik olan evrak değil siyasi iradeydi. Şimdi bu eksiğin tamamlanmış olmasından mutluyuz."
Adalet ve Kalkınma Partisi İzmir İl Başkanı Bülent Delican'ın "Körfez için ÇED onayı verildi" açıklamasını ve satır aralarına sıkıştırılan ağır ithamları da değerlendiren Başkan Aziz Kocaoğlu, "ÇED sürecini manipüle ederek algı operasyonu yaptığımızı, kenti ötekileştirmeye çalıştığımızı ve bundan hicap duymamız gerektiğini söyleyen AKP İl Başkanı'nın bu üslubuyla bir yere varmamız mümkün değil! Burada hicap duyması gereken, yüzülebilir körfez hedefi için yıllardır inatla mücadele eden, Bakanlık kapılarında bekletilen Büyükşehir Belediye Başkanı değildir. Zaten bu açıklamanın Bakanlık yerine AKP İl Başkanı tarafından yapılması, konunun nasıl siyasallaştırıldığının açık bir göstergesidir" dedi. 

Bu nasıl zeytin dalı?
Delican'ın üslubunu çok yadırgadığını kaydeden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, "Açıklamanın satır aralarına baktığımızda görüyoruz ki, uzattığı zeytin dalında en küçük bir samimiyet belirtisi bile yok! 'Buradan kimse siyasi malzeme çıkarmasın' diyor ama kendisi, bizim yıllardır peşinde koştuğumuz Körfez ÇED'i için rol çalmaya, oradan siyasi rant elde etmeye çalıştığını açıkça belli ediyor. Her bir cümlesi, kimin siyaset yaptığını çok iyi anlatıyor. 'Beraber iş yapalım' diyor ama böyle zeytin dalı uzatılmaz. Bu laflarla İzmir'de sinerji yaratılmaz. Sayın İl Başkanı'nın önce üslubunu değiştirmesi  lazım" şeklinde konuştu. 

Hep belgelerle konuştuk
Nisan başında gündeme getirdiği "ÇED zirvesi önerisinin" kamuoyunda büyük destek bulması üzerine hızlanan bir süreç yaşadıklarını hatırlatan Başkan Aziz Kocaoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bugüne kadar eksik olan evrak değil siyasi iradeydi; Sayın Başbakan Binali Yıldırım'ın o iradeyi göstermesiyle  önümüz açıldı. Kendisine buradan teşekkürlerimizi sunuyoruz. AKP İl Başkanı'na gelince.. Yaptığı iş, rol kapmaya çalışmaktan başka bir şey değildir. İddia ettiği gibi bizim hicap duyacağımız hiçbir şey yok. Bugüne kadar hep belgelere dayalı olarak konuştuk. 'Eksik olan üniversite raporunun İZSU tarafından dosyaya eklenmesiyle ÇED onayının alındığını' söylüyor. Oysa bu Oşinografik Rapor, ÇED aşamasında istenecek bir rapor olmamasına ve rapora ait bilimsel çalışmalar ÇED dosyasında bulunmasına rağmen  İZSU'dan istenerek ÇED süreci uzatılmıştır."     
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.