GÜNDEM Haber Girişi : 07 Kasım 2016 14:14

Başkan Kocaoğlu'ndan zorunlu açıklama

Başkan Kocaoğlu'ndan zorunlu açıklama
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, bu sabah internet siteleri ile ulusal televizyonlarda "İzmir Büyükşehir'e FETÖ operasyonu" başlığıyla duyurulan haber üzerine bir açıklama yaptı.
9 Eylül günü İzmir Valiliği'nden, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve bağlı şirketlerinde çalışanlar arasından "örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandığı tesbit edilen" 24 kişilik bir liste aldıklarını belirten Başkan Aziz Kocaoğlu, üzerlerinde kırmızı, turuncu ve mavi kodlama bulunan bu isimlerle ilgili olarak hemen Teftiş Kurullarını görevlendirdiklerini söyledi. Bu isimlerden 3'ünün mükerrer yazıldığını, 5'inin emekli olduğunu ve 1'inin de istifa ettiğini kaydeden Başkan Kocaoğlu, Emniyet Müdürlüğü ile yaptıkları şifai görüşme sonucunda açığa aldıkları personel sayısının ise 15 olduğunu açıkladı.

"İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne FETÖ operasyonu" başlıklarından büyük üzüntü duyduğunu kaydeden Başkan Kocaoğlu  şunları söyledi: "Hizmet alımlarıyla birlikte 26 bin kişinin çalıştığı bu devasa kurumda, sayıları on binde bir oranında bile olmayan FETÖ zanlıları, demokrasi ve cumhuriyet ilkelerine bağlılığı hiçbir zaman tartışılmayan İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni asla lekeleyemeyecektir. Umarım bu operasyon, darbe girişimcilerine karşı başından beri azami hassasiyet gösteren belediyemize yönelik yeni bir algı operasyonuna dönüştürülmez."
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.