GÜNDEM Haber Girişi : 02 Kasım 2016 22:54

Başkan Piriştina Barselona'ya gidemiyor

Başkan Piriştina Barselona'ya gidemiyor
Barselona'nın Gava Belediye Başkanı'nın daveti üzerine düzenlenen gezide beklenmeyen bir gelişme oldu. Başkan Levent Piriştina'ya yurt dışı çıkışı için izin gelmedi

OHAL kapsamında belediye başkanlarının yurt dışı çıkışına getirilen yasak Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina'yı da vurdu. Barselona'ya bağlı Gava Belediyesi'nin daveti üzerine Buca Meclis üyelerinin katılacağı yurt dışı gezisine Başkan Piriştina katılamayacak. Kasım ayı Buca Meclis toplantısında gelişmeyi duyuran Başkan Murat Işık "Belediye başkanlarına İçişleri Bakanlığı izin veriyor. Tecil kısmı var. Bilmiyorum. Başvurmamıza rağmen izin yazısı gelmedi. Levent Piriştina gibi belediye başkanları konusunda daha dikkatli olunması gerekiyor. Gava Belediye Başkanı'nın daveti var. Meclis üyesi gidecek başkan gidemeyecek. Şu an durum bu. Bakanlığın kendi uygulamalarında daha duyarlı ve dikkatli olması gerekiyor. Metropol bir ilçenin başkanın başvurusunu incelerken dikkatli olmak gerekiyor. Bunu iyi niyetli görmüyorum mesajı verdi.

KOMÜNİST BAŞKAN'A DA İZİN ÇIKMAMIŞTI

 

Dostluk ve Barış Vakfı'nın 29 Ekim'de Hollanda'da gerçekleştirdiği 'Savaşlara Karşı Barış ve Demokrasi' gecesine katılacak konuşmacılardan Ovacık'ın TKP'li Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu'nun, OHAL nedeniyle yurt dışına çıkışına izin verilmemişti. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.