YEREL YÖNETİMLER Haber Girişi : 08 Nisan 2020 15:38

Başkan Utku Gümrükçü’den Solunum Cihazı Ventilatörü Üretimine Destek

Başkan Utku Gümrükçü’den Solunum Cihazı Ventilatörü Üretimine Destek

Başkan Utku Gümrükçü’den Solunum Cihazı Ventilatörü Üretimine Destek

Ciğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, solunum cihazlarının hava basıncını ayarlayan ventilatörün parçalarından biri olan yerli tasarım mini blower projesine destek verdi.

Gümrükçü: “Çiğli, yerli üretimde marka olacak”

Çiğli Belediyesi tarafından tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüse (Covid-19) karşı alınan tedbirlerin uygulanması ve gereksinim duyulan tıbbi malzeme ve cihazların karşılanması için etkin çalışmalara devam ediliyor. Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, bu kez hastanelerin yoğun bakım servislerinde kullanılan solunum cihazlarında havayı basınçlandıran ventilatör parçalarının üretilmesine destek veriyor.

Başkan Gümrükçü fabrikayı ziyaret etti

Çiğli AOSB’de bulunan firmaya gerçekleştirdiği ziyarette üretimi yerinde inceleyen ve firma yetkililerden bilgi alan Başkan Utku Gümrükçü, “Çiğli Belediyesi olarak Covid-19 virüsüyle mücadelede ilk günden beri toplumun tüm kesimlerine yönelik gerekli tedbirleri aldık ve almaya devam ediyoruz. Bu sürecin asıl kahramanları olan sağlık emekçilerimizin kullanması amacıyla ürettiğimiz maske, yüz siperliği ve entübe kutusundan sonra çok önemli bir proje üzerinde daha iş birliği başlattık. Çiğli Belediyesi olarak ventilatör solunum cihazı üretmeye çalışan kuruluşlarla irtibat kuruyoruz. Kendi aramızda bilgi alışverişi sağlıyoruz. Bu süreçte AOSB’de bulunan Gökdoğan Teknik Makine Model firması ile bir araya geldik, Yüzde yüz yerli ve milli olan bu firmamız kendi buluşları olan solunum cihazlarının havasını üfleyen mekanik bir sistem geliştirdiler. Şu anda bu parçayı üreten dünyada üç dört firma var. Türkiye’de bunu üreten ilk firma Çiğli’de. Solunum cihazlarında hastaya verilen havayı basınçlandıran bu parçanın üretimi ile koronavirüs tedavisi gören birçok hastamızın hayatı kurtarılacak. Çiğli Belediyesi olarak, Ar-ge çalışmalarına vereceğimiz destekle kentimizin üretim potansiyelini artıracak ve yerli üretimde Çiğli’yi bir marka yapacağız. Çiğlimizde üretim yapan firmalarımıza destek oluyoruz” dedi.

Efe Gökdoğan: “Haftada bin adet üreteceğiz”

Başkan Utku Gümrükçü’nün kendilerine sağladıkları desteklerden ötürü memnuniyet duyduklarını vurgulayan şirket yetkilisi Efe Gökdoğan, “Koronavirüs salgını nedeniyle dünyanın birçok ülkesinde yoğun bakım ünitelerinde solunum cihazı sıkıntısı yaşanıyor. Bu sıkıntıyı yaşayan ülkeler Çin’den solunum cihazı bekliyor. Biz bu noktada üreteceğimiz tamamen yerli yandan kanallı mini blower komponenti ile solunum cihazı üretiminde önemli bir ihtiyacı karşılayacağız. Bu noktada gerekli ar-ge çalışmalarımızı tamamladık. İki hafta içerisinde geçmeyi planladığımız seri üretim sonrası haftada bin adet mini blower üreteceğiz. Bu süreçte üretim sektörüne destek olan ve virüse karışı mücadelede etkin görev yapan Belediye Başkanımız Utku Gümrükçü’ye teşekkürlerimizi sunuyoruz”  dedi.