GÜNDEM Haber Girişi : 20 Haziran 2016 16:16

Başkan'dan insanlık görevi

Başkan'dan insanlık görevi
İzmir Büyükşehir Belediyesi, "20 Haziran Dünya Mülteciler Günü" nedeniyle göç yolunda yaşamını yitirenleri andı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Belediye Meclisi'nin AB ve Dış İlişkiler Komisyonu üyeleri, Doğançay Mezarlığı'nda oluşturan kimsesizler adasındaki mülteci mezarlığında buluştu. Yeni düzenlemeyle adeta "şehitliği" andıran mezarlara karanfil bırakan Başkan Kocaoğlu, bu acıların artık son bulmasını diledi.

Ege Denizi üzerinden Avrupa ülkelerine yasadışı yollardan geçmek isterken yaşamını yitiren ve büyük bir bölümünün kimliği tespit edilemediği için Doğançay Mezarlığı'ndaki kimsesizler adasına defnedilen mülteciler unutulmadı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Belediye Meclisi'nin Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Komisyonu üyeleri, 20 Haziran Dünya Mülteciler Günü nedeniyle Ege Denizi'nde boğulan mültecilerin mezarlarını ziyaret etti. Okunan duaların ardından Başkan Aziz Kocaoğlu, Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Mehmet Aydoğan, Komisyon Üyesi Yılmaz Karakoyunlu ve Bayraklı Belediye Başkan Vekili Hatice Tatlı'nın da aralarında bulunduğu grup, kimliği tespit edilemediği için kimsesizler mezarlığına defnedilen 158 mültecinin mezarlarına karanfil bıraktı.  



İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ülkelerinde yaşanan savaşlardan kaçarak Avrupa'ya gitmek için yola çıkan çok sayıda mültecinin yolculuğunun Ege Denizi'nde acı bir şekilde son bulduğunu belirtti. Doğançay Mezarlığı'nda kimsesizler adasında mülteciler için özel bir bölüm oluşturduklarını dile getiren Başkan Kocaoğlu, savaşların ve acıların tüm dünyada son bulmasını diledi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, minik mültecilerin mezarlarına karanfil bırakırken duygusal anlar yaşadı.

Acı hayat, hazin son
Doğançay Mezarlığı'nın kimsesizler adasındaki 158 mülteci arasında, alınan DNA örnekleri sayesinde sonradan kimliği tespit edilenler de var. Bunlardan biri de üç çocuğuyla ile birlikte çıktığı umut yolculuğu faciayla sonuçlanan Suriyeli kadın avukat Souad Salah Farran. Hemen yanı başında ise henüz 4 yaşında yaşama veda eden Afganistanlı Diyana Nazari ve 7 yaşındaki Meryem Ahmedi yatıyor. 
Kimsesizler Mezarlığı, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlemesiyle bambaşka bir görünüme kavuşmuştu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.