YEREL YÖNETİMLER Haber Girişi : 16 Ağustos 2016 13:11

Bayraklı Belediyesi 6 yılda 12 bin konutu kontrol etti!

Bayraklı Belediyesi 6 yılda 12 bin konutu kontrol etti!
Bayraklı Belediyesi Deprem Etüt Merkezi, 6 yılda 11 bin 739 konut depreme karşı risk analizi testinden geçirerek, gerekli önlemlerin alınması için vatandaşları uyardı, çözümü için yönlendirmelerde bulundu.

Buna göre analiz edilen yapıların yüzde 57'si çok riskli çıkarken, sadece yüzde 5'i "risksiz yapı" olarak değerlendirildi. Vatandaşlar binaların iyileştirilmesi için Dokuz Eylül Üniversitesi Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi'ne yönlendirildi.

Birinci derece deprem bölgesi olan İzmir'de binaların depreme dayanıklılığını 2009 yılının sonlarında kurduğu deprem etüt merkeziyle test etmeye başlayan Bayraklı Belediyesi, 6 yılda binlerce konutu kontrol etti. Bayraklı Belediyesi Osmangazi Hizmet Binası'nda hizmet veren merkez, kentin farklı noktalarından gelen müracaatları da değerlendiren ekipler, bugüne kadar 11 bin 739 konutu testten geçirdi. Test sonrası hazırlanan raporlarla vatandaşlar hem bilgilendirilirken, riskli yapılar Dokuz Eylül Üniversitesi Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM)'a yönlendiriliyor. Depreme dayanıklılık testinden geçirilen 11 bin 739 konutun yüzde 57'si çok riskli, yüzde 38'i az riskli, yüzde 5'i ise risksiz yapı olarak değerlendirildi.


VATANDAŞ MEMNUN

Deprem sonrasında ortaya çıkacak olası bir acı tabloyu değiştirebilmek, can ve mal kayıplarını en aza indirebilmek için konut sahiplerini aynı zamanda bilgilendiren belediye ekipleri, çeşitli broşürler, afişler, seminer, konferans ve panellerle de deprem konusunda farkındalık yaratıyor. Özellikle gecekondu mahallelerinde oturan vatandaşlar ve yeni ev alacakların test yaptırmak için müracaat ettiği deprem etüt merkezi vatandaşlardan tam not alıyor.

İZMİR'DE BİR İLKİ GERÇEKLEŞTİRDİK

Özellikle ülkemizdeki büyük depremlerin ardından birinci derece deprem kuşağında olan İzmir'de vatandaşların deprem konusunu daha ciddiye aldığını belirten ve belediye olarak da üzerlerine düşeni yapmaya çalıştıklarını ifade eden Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, "Bünyemizde Deprem Etüt Merkezi kurarak bir ilkin imza attık. Bu merkez sadece Bayraklı'ya değil İzmir'e hizmet ediyor. Arkadaşlarımız farklı ilçelerden gelen yüzlerce başvuruya yanıt verdi. Arkadaşlarımız riskli yapıları test ederek, vatandaşları yapılması gerekenler konusunda bilgilendiriyor. Konusunda uzman ekiplerin incelemesi ve müdahele edilmesi gereken durumlar için bina risk raporunu verdiğimiz vatandaşları Dokuz Eylül Üniversitesi Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi ne yönlendiriyoruz. Önemli olan deprem olmadan gerekli önlemleri almak" dedi.

DEPREM GERÇEĞİ KONULU TOPLANTI

Öte yandan Bayraklı Belediyesi 17 Ağustos depreminin yıl dönümünde "deprem gerçeği" konulu bir eğitim toplantısı düzenleyecek. Seminer, saat 19.00'da Postacılar Kültür Merkezi konferans salonunda gerçekleşecek.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.