EĞITİM Haber Girişi : 02 Aralık 2016 12:09

Bayraklı kütüphanelerinde yok yok

Bayraklı kütüphanelerinde yok yok
Bayraklı Belediyesi'nin yer aldığı; Bill ve Melinda Gates Vakfı ve Hacettepe Üniversitesi Teknokent Teknoloji Transfer Merkezinin girişimiyle başlatılan "Herkes İçin Kütüphane" projesi hız kesmiyor

Bayraklı Belediyesi'nin yer aldığı; Bill ve Melinda Gates Vakfı ve Hacettepe Üniversitesi Teknokent Teknoloji Transfer Merkezinin girişimiyle başlatılan "Herkes İçin Kütüphane" projesi kapsamında 15 farklı mahallede hizmet veren kütüphanelerin bilgisayarları ve teknoloji alt yapıları yenilendi. Vatandaşlar, yaklaşık 50 bin kitap bulunan kütüphanelerden yararlanmaya devam edecek ayrıca kamu kurumlarının sunduğu her türlü internet işlemlerini de ücretsiz yapabilecek.

Kamu hizmetlerinin verimliliği açısından önem taşıyan herkes için kütüphane projesi kapsamında Hacettepe Üniversitesi Teknokent-Teknoloji Transfer Merkezi'nin girişimiyle ABD'deki Bill ve Melinda Gates Vakfı'ndan sağlanan fonla Bayraklı Belediyesi kütüphanelerinin teknolojik altyapıları güçlendirildi. Belediyenin kütüphanelerinde kitap, dergi gibi yazılı yayımlara ulaşmanın yanı sıra, internet üzerinden yapılabilecek tüm işlemlerin gerçekleştirilmesine de imkan sağlanıyor. Belediyenin açtığı 15 kütüphane yeni bilgisayarlarla donatılırken öğrenciler ödevlerini; yetişkinler de e-devlet, e-belediye gibi işlemlerini ücretsiz olarak yapabilecek.

KÜTÜPHANELERİMİZİN KAPISI HERKESE SONUNA KADAR AÇIK

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, 15'inci kütüphanelerini Nafiz Gürman Mahallesi'nde açtıklarını hatırlatarak, "23 mahalleye kütüphane hedefimize çok yaklaştık. Kütüphaneleri daha cazip hale getirmek için güzel bir projede yer aldık. Kütüphanelerimizin teknoloji alt yapısı güçlendi. Gelişmiş ülkelerde olduğu gibi vatandaşlarımız artık birçok işlemini kütüphanelerimizden yapabilecek. Sadece kitap, dergi gibi yazılı yayımlar değil, internet erişimine de sahip olan kütüphanelerimizde e-devlet ve e-belediye gibi online olarak yapılan kamu hizmetleri ile ilgili işlemleri de gerçekleştirebilecek. Kimse, 'ben bilgisayardan, internetten anlamam' demesin. Görevli arkadaşlarımız kendilerine yardım edecek, hatta onlara bilgisayarı nasıl kullanmaları gerektiğini anlatacak. Herkes için kütüphane projesiyle de kütüphanelerimizi sadece öğrencilerimize ve kitapseverlere değil, herkesin daha aktif kullanmasını istiyoruz" dedi. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.