KÜLTÜR-SANAT Haber Girişi : 12 Haziran 2017 16:08

Bayraklı'da duvar yazıları yarıştı

Bayraklı'da duvar yazıları yarıştı
Bayraklı Belediyesi tarafından düzenlenen serbest konulu aforizma yarışması sonuçlandı.

201 kişinin katıldığı yarışmada toplam 907 eser değerlendirilerek, dereceye girenler belirlendi. Buna göre "Her güzele mail verme ya sevilir, ya sevilmez" aforizmasıyla Mehmet Utku Şentürk birincilik ödülünün sahibi oldu.


Bayraklı'da duvar yazıları yarıştı, ortaya birbirinden değerli eserler çıktı. Anlatılmak istenen ifadeyi tek cümle ile özetleme sanatı olan aforizma bir başka deyişle duvar yazıları yarışması Bayraklı'da yoğun ilgi gördü. Herhangi bir şeyi, bilinmesi gereken niteliği ile öz olarak anlatmak için yazılan özdeyişlerin en iyileri belirlendi. 201 katılımcının en az 3 en fazla 5 yazı gönderdiği yarışmada 907 eser yer aldı.



EN İYİLER ÖDÜLLENDİRİLDİ


Seçici kurulun değerlendirmesi sonucu belirlenen en iyi yazıların sahipleri ödüllendirildi. Yarışmada Mehmet Utku Şentürk'ün "Her güzele mail verme. Ya sevilir, ya sevilmez" yazısı birinci oldu. Çiğdem Tekelioğlu'nun "Anneler sesli sensör gibidirler. Çoraplarını giyene kadar susmazlar" yazısı ikinci olurken, Deniz Dokgöz'ün "Yeşil parada değil, karada güzel" yazısı ise üçüncülüğü kazandı. Fatma Nurdan Oğulata'ın "Bilim adamları yanılmış. Bunca annenin gözyaşı varken, Türkiye çöl olur mu?", Elif Yuva'nın "Kendimi senden arındırdığımdan beri hijyenik mektuplar yazıyorum ve Hasan Enes Kurnaz'ın "Herkes kapısının önündeki hayal kırıklıklarını süpürseydi, çocukların ayakları kanamazdı" aforizmaları ise mansiyon ödülünün sahibi oldu. Bayraklı Belediyesi'nce bu yıl ilk kez düzenlenen yarışmada 1'inciye 2 bin TL, 2'nciye bin 500 TL ve 3'üncüye de bin TL ödül verildi. 3 kişi ise 500'er lira mansiyon ödülü kazandı.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.