YEREL YÖNETİMLER Haber Girişi : 13 Kasım 2016 15:19

Bayraklı'da "hurdaya" geçit yok!

Bayraklı'da
Bayraklı Belediyesi zabıta ekipleri ilçede ruhsatsız ve kaçak yollarla yerleşim yerleri aralarında hurdacılık yapanlara geçit vermiyor.

Bu konuda denetimlerini artıran ekipler, Soğukkuyu Mahallesi'ndeki hurdacılara yönelik operasyon düzenledi, kaçak dükkanları kapattı. Uygulamanın ilçe genelinde aralıksız süreceği belirtilirken kaçak ve ruhsatsız yapıların gerekli durumlarda yıkımı gerçekleştirilecek.

Bayraklı Belediyesi ilçedeki ruhsatsız, kaçak işletmelere göz açtırmıyor. Son olarak Soğukkuyu bölgesinde denetimlerini sıklaştıran ekipler, sokak aralarında hurdacılık yaptığı belirlenen dükkanları kapatarak, içindeki hurda mallara el koydu. Meskun mahalde, kaçak yapıda ruhsatsız işletme kurarak, hurdacılık yapan ve çevrede yaşayan vatandaşlardan tepki alan kaçak işletme sahiplerinin kendilerine yapılan uyarıları dikkate almaması üzerine ekipler harekete geçti. Önümüzdeki günlerde yıkım kararlarıyla gerekli işlemlerin yapılmaya devam edileceği ifade edildi.

ZABITA YÖNETMELİĞİ AÇIK VE NET!

Öte yandan yetkililer, zabıta yönetmeliğinde, "Şehir içindeki meskun mahallelerde ve boş arsalarda odun, kömür, kum, çakıl ve hurda depoları açılamaz ve satışı yapılamaz. Ruhsatlı depolarda ise ruhsatta belirtilen miktardan fazla depolama yapılamaz. Çevre ve insan sağlığını tehlikeye sokacak ve görüntü kirliliği oluşturacak şekilde, ev veya bahçelerde, çöp ve benzeri atıklar biriktirilemez. Etrafı kirletecek veya fena koku neşredecek eşya sermek, dökmek ve kurutmak yasaktır" yazdığını ve buna göre hareket edildiğini dile getirdi.

BAŞKAN KARABAĞ: "İZİN VERMEYECEĞİZ"

Sokak aralarındaki hurdacıların o bölgelerde yaşayan mahalle sakinlerini rahatsız ettiğini belirten Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, "Vatandaşlarımızdan gelen şikayetler ve kanunun gerektirdiği yasal düzenlemeler gereği yerleşim yerlerinin arasındaki hurdacıları ilçemizden kaldıracağız. Bu konuda ekiplerimiz çalışmalarını hızlandırdı. Merdiven altı, kaçak ve ruhsatsız işletmelere izin vermeyeceğiz. İnsan odaklı çalışmalarımızı sürdüreceğiz ve ilçe sakinlerimizin şikayetlerini hassasiyetle dinleyip, çözüme kavuşturmaya devam edeceğiz" dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.