GÜNDEM Haber Girişi : 03 Ağustos 2019 11:49

BELEDİYE BAŞKANLARININ 100 GÜNÜ...1

BELEDİYE BAŞKANLARININ 100 GÜNÜ...1

Çiğli gülümsüyor Konak’ta umutlar yeşeriyor

Zafer KAPLANSOY

31 Mart’ta göreve gelen CHP’li bazı Belediye Başkanlarının bugünlerde yaptıkları atamalar veya icraatlarıyla eleştiriler artsada gelir gelmez kentin geleceğine yönelik çalışmalarıyla yüzleri güldüren Belediyelerde var. 

İzmir’de tüm Belediyeleri mercek altına aldığımız yaptıkları çalışmaları yakından takip ettiğimiz Belediyelerden bugün iki farklı yaka’dan Çiğli ve Konak izlenimlerimizi sizlerle paylaşacağım.

Çiğli’de yürüyelim arkadaşlar sloganıyla çıktığı yolda koyduğu hedef doğrultusunda Belediye Başkanı Utku Gümrükçü kısa zamanda ilçenin yüzünü güldürdü. Çiğli’de ilk olarak kurumsal yapılanmaya gidilmesi, 13 yeni birim kurulması Başkanlık makamını mahallelere taşıyarak öncelikleri sandıkla belirlemesi mahalle meclisleri oluşturması ve en önemlisi Avrupa konseyi partner kenti kabul edilmesiyle başladığı uzun yürüyüşünde olumlu tepkiler aldı. En son Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa  “Ekolojik Sürdürülebilir Bir Kent ve Adil Bir Yaşam” temasıyla düzenlediği Çiğli Kent Sempozyumu Çiğli’nin geleceğinin parlak olduğunun işareti. Kısaca Başkan Gümrükçe İzmir’in kalbi Çiğli’de atacak derken şimdiden yaptığı çalışmayla dikkatleri çekmeyi başardı.

Bir diğer ilçe Konak'ta “Birlikte Konak” sloganıyla başlattığı seçim kampanyasında sokak sokak dolaşarak kentin hızla çözülmesi gereken sorunlarını dinleyip, halkın taleplerini, çözüme kavuşturan Başkan Abdul Batur önce makamında ziyaretçileri kabul etti şimdi ilçede tüm mahalleleri gezerek sorunları yerinde tespit ediyor ve çözüme kavuşturuyor.

Konak’ta yeni oluşturulan birimler esnaf masası, engelliler, sivil toplum kuruluşları ve hemşehri dernekleri birimleri ayrıca Uyuşturucuyla mücadele kampanyası, Mahallelerde Temizlik Seferberliği, Kent Turizminde Tanıtım Atağı, Atık İlaçlar Geri Dönüşüm, Engelli Çocuklara Yeni Yuva,  “Birlikte Kemeraltı” Hayat Bulacak projeleri, Gültepe’de kentsel dönüşüm, Zeytinlik Mahallesi’ne doğalgaz  çalışmalarının başlatılması ile Konak’ta etkin hizmet ve yerinde çözüm yurttaşlar tarafından memnuniyetle karşılanıyor. Kısaca Çiğli gibi Konak’ta yüzler gülüyor, umutlar yeşeriyor. Önümüzdeki yazımızda Buca, Karşıyaka ve Urla’yı yeni yüzleri, yeni anlayışlarını ve hedeflerini paylaşmak dileğiyle…