EĞITİM Haber Girişi : 17 Kasım 2016 12:39

Bergama Belediyesi'nden anlamlı hamle

Bergama Belediyesi'nden anlamlı hamle
Bergama Belediyesi tarafından okuma çağında olan çocuklar için çevre duyarlılığını arttırmak amacıyla hazırlanan "Çevre ve Çocuk Ajandası" kitabı ilçe okullarında dağıtıldı.

Bergama Belediyesi Çocuk Kulübü etkinlikleri kapsamında hazırlanan Çevre ve Çocuk Ajandası kitabının dağıtımı Bergama Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından gerçekleştirildi. Kitap dağıtımına çevreci kişiliğiyle tanınan Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç'te katıldı. 5000 Adet basılan kitaplardan 3350 tanesi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı 36 okulda dağıtıldı. 224 sayfa olarak hazırlanan kitaplara çocuklar büyük ilgi gösterdi.

Bergama Mert Öztüre İlkokulu'ndan başlanan dağıtımda konuşan Başkan Gönenç; "Çocuklar bugün sizlere küçük bir hediyemiz var. Sizin için içinde çevre ile ilgili güzel bilgilerin olduğu bir ajanda hazırladık. Bundan böyle çevre konusunda bilgileneceğiniz, notlarınızı alacağınız bir ajandanız var" dedi.

EĞİTİLMİŞ ÇOCUKLAR YARINLARIN GÜÇLÜ BİREYLERİ OLUR

Kitabın basılma amacına ilişkin bilgi veren Başkan Gönenç; "Günümüzde çevre kirliliği etkilerinin artması ve bu etkilerin doğrudan insan sağlığı üzerinde meydana getirdiği olumsuz sonuçlar nedeniyle çevre kirliliğinin önlenmesi ve bu yönde yapılması gereken çalışmalara verilen önem artmıştır. Bu konuda en çok çocuklarımızın bilgilendirilmesi, yarınlara hazırlanması gerekmektedir. Çünkü eğitilmiş çocuklar yarınların güçlü bireyleri, yöneticileri olurlar. Çocukları sağlıklı ve eğitimli nesiller olarak, barış içinde yaşayacakları yarınlara ulaştırmak hepimizin görevi ve sorumluluğudur. Bu nedenle bu kitabın basımını gerçekleştirdik" diye konuştu.

224 SAYFA ÇEVRE BİLGİSİ İŞLENDİ

Bergama Belediyesi tarafından 5000 adet bastırılan 224 sayfalık kitapta, Bergama tarihi ile ilgili bilgiler, 2016-2017 takvimi, özel günler ve bayramlar, haftalık ders programı, hayvanlar ile ilgili ilginç bilgiler, bitkiler ile ilgili ilginç bilgiler, çevre sözlüğü de yer aldı. Ayrıca kitapta "Çevre Nedir?", "Çevre kirliliği nedir?", "Küresel ısınma nedir?", çöp ve katı atıklar, geri dönüşüm, sağlığımız, çevre dostu enerji, biyoenerji, orman yangınları, ağaç dikmek, sağlıklı beslenmek gibi birçok konu da işleniyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.