EĞITİM Haber Girişi : 09 Ocak 2017 11:47

Bilinçli anne baba, sağlıklı gelecek

Bilinçli anne baba, sağlıklı gelecek
Buca'da interaktif anne baba eğitimleri başlıyor

Buca'da bilinçli anne-baba eğitimleri başlıyor. Gelecek nesilleri sağlıklı ve bilinçli yetiştirmek için önce aileyi oluşturan anne ve babanın eğitilmesi gerektiği noktasından hareket eden Buca Belediyesi'nin İnteraktif Anne-Baba Eğitim Seminerleri 13 Ocak'ta start alacak. Anne baba rolleri, çocuk ve şiddet, aile çocuk okul ilişkileri gibi birçok konunun ayrıntılı ve interaktif olarak ele alınacağı seminerler 9 haftalık bir periyotta Buca Belediyesi Yarı Olimpik Yüzme Havuzu'nda gerçekleşecek.

Buca Belediyesi, hayattaki en zor ve karmaşık iş olan ve çocukların ruhsal ve kişisel gelişiminin en temel noktasını oluşturan anne babaları eğitmek için kolları sıvadı. Ruhsal ve zihinsel olarak sağlıklı bireylerin bilinçli anne ve babadan gelişebileceği bilinciyle hareket eden Buca Belediyesi 13 Ocak'tan itibaren İnteraktif Anne- Baba Eğitimlerine başlıyor.

Psikolog Ahmet Ziya Aksoy tarafından hazırlanan interaktif eğitim seminerlerinde; çocukların eğitim, öğretim ve gelişim süreçlerinin anlaşılması, anne baba rolleri, akran zorbalığı, sınav kaygısı, çocuklara karşı tutumlar ve aile içinde çocuk gibi önemli konular işlenecek.

Problemleri semptom haline gelmeden önlemeyi, etkili iletişim kurma ve çatışma yaşamadan sorunları çözme becerilerini geliştirmeyi ve sağlıklı birey yetiştirmeyi hedefleyen eğitimler Buca Belediyesi Yarı Olimpik Yüzme Havuzu Konferans Salonu'nda düzenlenecek.

13 Ocak'tan itibaren her Cuma 16.00-18.00 saatleri arasında verilecek olan eğitim seminerleri 9 hafta sürecek. Eğitim seminerlerine katılmak isteyen anne babalar için her Cuma saat 15.30'da belediye hizmet binası önünden araç kaldırılacak.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.