YEREL YÖNETİMLER Haber Girişi : 08 Eylül 2016 11:44

Bir açılış 2 müjde!

Bir açılış 2 müjde!
Bayraklı Belediyesi tarafından Nafiz Gürman Mahallesi'nde yapımı tamamlanan çok amaçlı Kültür Merkezi ve sağlık evi düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Yoğun kalabalık eşliğinde gerçekleştirilen açılışta konuşan Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, "Arsa buldukça diğer mahallelerde de kültür merkezleri açmaya devam edeceğiz" dedi. Karabağ, burada mahalle halkına iki müjde birden verdi.

Vatandaşlardan gelen talepleri değerlendiren Bayraklı Belediyesi Nafiz Gürman Mahallesi'nde tamamladığı modern görünümlü, içinde 5 farklı birimi barındıran 4 katlı kültür merkezi ve sağlık evinin açılışını yaptı. Açılışa Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, CHP Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper, Nafiz Gürman Mahallesi Muhtarı Ali Aydın, belediye bürokratları ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

DÖNÜŞÜMÜN RANTI GECEKONDU SAHİPLERİNİN OLACAK

Saygı duruşu ve İstiklal marşı ile başlayan etkinlikte konuşan Başkan Karabağ, Bayraklı'nın temel sorunlarından birinin imar planları olduğunu belirterek, 1988 yılında hazırlanan planların günümüz şartlarına uyum sağlamadığını yerine yeni planların hazırlandığını söyledi. Karabağ, "Şimdi Nafiz Gürman ve diğer gecekondu mahallerindeki sıkıntı eskiyen imar planlarının günümüze uymaması. Yeşil alanlarımız parklarımız yok deniliyor. Bütün gecekondu bölgelerinde sıkıntılar var. Yeterince yeşil alanımız, parkımız, sosyal alanımız yok. 1988 yılında yapılan imar planlarında bunların hepsi var. Bu planlardaki yeşil alanlarda, okul alanlarında, yollarda ve sosyal tesis alanlarında ne var? Bizim sizin gecekondularınız var. Dolayısıyla 2 bin metrekarelik park yapmak için 15-20 evi istimlak etmem gerekiyor. Bu da 4 milyon lira ediyor. Bu çözüm değil. Bunun için biz gecekondu mahallerindeki imar planlarını günümüz koşullarına göre değiştiriyoruz. Önce zemin etütleri yapıyoruz. Buna göre yaşayacak insan sayısı hesaplanıyor. Ve küçük parseller inşaat hakları aynı kalmak şartıyla toplanıyor 7-8 katlı konutlara dönüştürülüyor. Bir şeyi doğru anlayalım. Benim 100 metrekare arsam var. Şuanda 3 kat imar var. 7-8 kat olduğunda 100 metreye 8 kat verecek misin? Bu değil benim söylediğim. 100 metrekarelik inşat hakkını 8 katlı inşaata veriyor. O zaman ne oluyor? Şimdi kaçak olarak 50'şer bin liraya satacağınız yapılar, 2 daireniz olduğunu düşünürseniz 350 bin liradan 700 bin liralık konut elde etmiş olacaksınız. Yollarınız genişleyecek, durumunuz iyileşecek, yeşil alanlarınız artacak. Her inşaatta bir rant ve kar vardır. Bu kar ve dönüşümden gecekondu insanları rant sahibi olacaktır. O nedenle yeni imar planlarını hazırlıyoruz. Bölge bölge hayata geçiriyoruz"

KİMSE ENDİŞE ETMESİN

Tepekule ve Çay Mahallesi'ndeki değişikliklerin askıda olduğunu hatırlatan Başkan Karabağ, "Mevcut inşaat haklarını planladık. 7 ile 10 kat arası oldu oralar. Büyükşehir ve bizim meclisimizden geçti. İtiraz edenler oldu. 'Mevcut parselleri yeşilde kalıyor. Bunlar ne olacak, endişemiz var' diye gelmişler. Arkadaşlar da izah ediyor. Yeni imar değişikliğinde yeşil alanda kalanların inşaat hakları komşu parsellere verilecek. Aynı hak o parselde veriliyor. Kimsenin, 'Benim arsam yeşil alanda veya sosyal alanda kaldı' diye endişe etmesine gerek yok.


Bizim yaptığımız çözümler mevcut inşaatlara veriliyor. Orada olmasa bile bir yandaki parselde vatandaşın hakkını teslim ediyor. Tepekule ve Çay Mahalleleri İzmir'de emsali olmayan bir çalışmayla çözüme kavuşturuldu. Bu konuda meclisimize de teşekkür ediyoruz. Yollarınız genişleyecek, yeşil alanlar, parklar yapılacak. Aynı imar çalışmasını Nafiz Gürman, Onur, Yamanlar Mahallelerinde de yapıyoruz" diye konuştu.

PAZAR YERİNİN ÜZERİNİ KAPATIYORUZ

Sokak aralarındaki pazar yerlerini imkanlar dahilinde modern görünüme kavuşturan Bayraklı Belediyesi Nafiz Gürman Pazar yerinin de üstünü kapatacak. Konuyla ilgili konuşan Başkan Karabağ, "Pazar yeri projesini üstü kapalı hale getirdik. Çok katlı yapılacaktı. Gümüşpala Pazaryeri gibi olacaktı. Spor salonu ve düğün salonu da yapılacaktı ancak milli emlak kendi arsası olduğu için izin vermedi. Dolayısıyla üstünü kapatma iznini aldık. Esnafın ve vatandaşın yağmurda çamursa sıkıntı yaşamasını önleyerek, kötü görüntü oluşturmasını ortadan kaldıracağız" dedi.

YENİ CEMEVİ IŞIK HIZIYLA YAPILACAK

Yeni bir cem evinin projelerinin hazır olduğunu belirten Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, "Tapu konusundaki işlemleri tamamlar tamamlamaz kısa sürede onu da Işık hızıyla tamamlayacağız. Biz herkesin vicdanına ve inancına uygun işler yapmaya çalışıyoruz. O nedenle bugün burada müzikli yaygaralar duymadınız. Burada bir taziye evi var. Burada taziyeleri kabul edeceğiz. Taziye evinde çalgı çengiye yer yoktur. Biz inanç gruplarının çalgılı çengili işlerle uğraşmasına da karşıyız.  Yani hiçbir cami ve cem evi düğün salonu gibi alanla uğraşmamalı. Orası ibadethane ve cenazelerimizin kalktığı yer burası da öyle bir yer olduğu için bugün burayı müziksiz tanıtmak ve açmak için sizleri davet ettik. Tesisimiz hayırlı uğurlu olsun" diye konuştu.

 

MERKEZDE NELER VAR?

Org. Nafiz Gürman kültür merkezi ve sağlık evinde; taziye evi, semt merkezi, aile danışma ve eğitim birimi, poliklinik, ağız ve diş sağlığı merkezi ile kütüphane yer alıyor. Toplamda bin 334 metrekare inşaat alanına sahip, içinde 9 oda ve 3 salon bulunan kültür merkezi 4 kattan oluşuyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.