ÇEVRE & SAĞLIK Düzenleme Tarihi : 28 Aralık 2020 06:30 Haber Girişi : 28 Aralık 2020 05:41

BİR TÜRLÜ GELEMİYOR

BİR TÜRLÜ GELEMİYOR

Çin'den bugün Türkiye'ye doğru yola çıkacağı açıklanan koronavirüs aşılarının sevkiyatında gecikme olacağı duyuruldu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Pekin’deki Covid-19 alarmı ve Pekin gümrüğünde görülen COVID-19 vakası sebebiyle gümrük hareketliliğine geçici olarak ara verilmiştir. Bu nedenle gümrük işlemlerinden sonra yola çıkması beklenen aşılarımızın gelişi bir iki gün ertelenmiştir. Gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz," açıklamasında bulundu.

BİR TÜRLÜ GELEMİYOR

* Koca’nın aşılamanın başlaması için verdiği ilk tarih 11 Aralık’tı. Ancak, Koca’nın verdiği bu tarihte aşılamanın başlaması bir yana, aşı sevkiyatı dahi yapılamadı.

* Bilim Kurulu Üyesi Ateş Kara, henüz 11 Aralık tarihi beklenirken yaptığı 4 Aralık tarihli açıklamada, aralık sonunu işaret etti. Kara, “Bizim aşı 11 Aralık’ta gelince en erken yapılacağı tarih 25-26 Aralık gibi olur” dedi. Kara’nın işaret ettiği tarihlerde gelişme olmadı.

* Bakan Koca, 10 Aralık’ta yaptığı açıklamada da “Aşı 3-4 gün içerisinde ülkemize gelebilir” diye konuştu ve aralık sonunu işaret etti. Koca’nın yaptığı bu açıklamadaki tarihlerde de beklenen gelişmeler olmadı.

* Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Deniz Çalışkan, 17 Aralık’ta yaptığı açıklamada ülkede aşılamanın 23 Aralık tarihinde başlayacağını açıkladı. Fakat 23 Aralık tarihi de geride kaldı.

* Sağlık Bakanlığı kaynakları, 23 Aralık'ta aşıların bir gün sonra ülkeye geleceğini kaydetti. Ne var ki aşı sevkiyatı bu tarihte de yapılmadı.