EĞITİM Haber Girişi : 22 Ocak 2018 13:24

Biz Dünyayız Platformu Londra Yolcusu

Biz Dünyayız Platformu Londra Yolcusu
İzmir’de yaptığı sosyal projelerle tanınan sosyal girişimci ve sivil toplum gönüllüsü Muharrem Dayanç başkanlığında kurulan Biz Dünyayız Platformu Londra'da gerçekleştireceği ilk etkinlik için biraraya geldi.

Biz Dünyayız Platformu Londra Yolcusu

İzmir’de yaptığı sosyal projelerle tanınan sosyal girişimci ve sivil toplum gönüllüsü  Muharrem Dayanç başkanlığında kurulan Biz Dünyayız Platformu  Londra'da gerçekleştireceği ilk etkinlik için biraraya geldi. İzmir'in kanaat önderi kadınları ve Seferihisar Belediyesi tarafından desteklenen platform, kadına yönelik şiddetle ilgili farkındalığı arttırmak için  19-24 Şubat 2018 tarihleri arasında bir dizi ziyaret ve etkinlik gerçekleştirmek üzere Londra'ya gidiyor.

İngiltere Kadın Platformu ve Londra Enfield Belediyesi’nin davetiyle, Muharrem Dayanç’ın liderliğinde harekete geçen İzmir’in kanaat önderi kadınları yola çıkmaya hazırlanıyor

İzmir Gazeteciler Cemiyeti Lokali’nde 19 Ocak’ta yapılan çalışma toplantısında, yürüttükleri hazırlıklar hakkında bilgi veren Dayanç: "Sadece ülkemizin değil tüm dünyanın en önemli meselelerinden biri olan şiddet konusunu İngiltere Kadın Platformu ve Londra Enfield Belediyesi ev sahipliğinde tartışmak üzere 19 Şubat’ta Londra’ya gidiyoruz. Londra Enfield Belediyesi’nde 20 Şubat’ta düzenlenecek panelin ardından İngiltere Parlamentosu Lordlar Kamarası ve Türkiye Cumhuriyeti Londra Büyükelçiliği ziyaretlerini gerçekleştirip İzmir’e döneceğiz.Her iki ülkenin gerek yerel yönetimleri gerekse sivil toplum kuruluşları tarafından desteklenen projede  hepimiz tek ses olup 'biz hepimiz biriz, bu dünyada hepimizin saygı ve sevgi içinde yaşaması mümkün, bunu sağlamak için harekete geçmemiz gerekiyor. Gelin bu şiddete son verelim, fırsat eşitliği ve cinsiyet eşitliğini hep birlikte sağlayalim' çağrısında bulunacağız” dedi.

Projenin Türkiye'deki yerel yönetim ayağında Seferihisar Belediyesi'nin yer aldığını söyleyen Dayanç: "Seferihisar Belediye Başkanı Sayın Tunç Soyer'in projeye verdiği destek ile Izmir'den yola çıkacak grup yaklaşık 25 kişiden oluşuyor. Grubu oluşturan vakıf, dernek, birlik başkanları ve iş insanları 4 gün boyunca çeşitli temaslarda bulunacak, İngiliz makamlar tarafından düzenlenecek resepsiyonlara katılacaklar. Amacımız bu etkinliğin bir başlangıç olması ve hemen devamında mart ayında Izmir'de yabancı heyetlerin katılacağı 'Dünya Vatandaşı Kadınlar Konferansi'nın düzenlenmesi. Londra'ya gittiğimizde bu çağrıyı yapacağız ve konuyla ilgili kanaat önderlerini Izmir'e davet edecegiz. Dileğimiz ilerleyen yıllarda bu konuda daha çok işbirliği yapabilmek, toplumlararasi diyaloğu geliştirmek ve toplumlarin bu konudaki farkındalığını arttırmak."dedi.

2017 yılında “kıyafetime karışamazsınız” defilesinin sivil toplum örgütleri ve kadın dernekleri tarafından desteklenmesinin ardından, İngiltere Kadın Platformu ile geliştirdikleri temaslar neticesinde bu projenin şekil aldığın söyleyen Dayanç:”Türk Kadınını İngiltere’de temsil eden öncü isimlerden biri olan İngiltere Kadın Platformu Başkanı Nilgün Yıldırım ile yaptığımız toplantıların ardından akademisyen, gazeteci, iş insanı ve sivil toplum temsilcisi kanaat önderi kadınlarla bir araya geldik. Ekim 2017’den bu yana adım adım şekillenen projede, İzmir’li Kadınların böyle bir konuya öncülük yapmalarını gurur verici buluyorum. Seferihisar Belediyesi’ne bizi desteklemesinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Projenin kısa süre içinde “platforma” dönüştüğünün de altını çizen Dayanç; “Konuya dünya ölçeğinden yaklaştığımız için projeye BİZ DÜNYAYIZ adını verdik. Projenin platforma dönüşmesiyle sosyal medyada da tanıtımlarımız başlayacak. Etkinlik tarihi yaklaştıkça panelin ve tüm ziyaretlerin program akışı da tamamlanacak ve sosyal medya hesaplarından yayınlanacak.” dedi.

Grupta kimler yer alıyor

Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer,, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen, KöyKoop İzmir Bölge Birliği Başkanı Neptün Soyer, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı  iş kadını Aysel Öztezel, Celal Bayar Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Meltem Onay, Sanatçı Sertap Erener, Ege Çağdaş Eğitim Vakfı (EÇEV) Başkanı Yasemin Türk Reşitoğlu, İzmir Kadın Kuruluşları Birliği Başkanı Tülin Eraslan,, İlk Kadın Vali Lale Aytaman,,Açev Başkanı Sivil Toplum Gönüllüsü,Fatoş Dayıoğlu,Kurumsal İletişim ve Proje Yönetim Danışmanı Gözde Sapanlı, İzmir Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Kızbes Seyhan Aydın, Akademisyen Ayla Çelik, Zeynep Kolday, İzmir Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Av.Nuriye Kadan,Behçet Uz Çocuk Vakfı Başkanı Belkıs Ülkü Karlı,EBSO Vakfı Kadınlar Birliği Başkanı İhsan Özduran Özbelge,İpek Özçelik ,Av. Aydan Ersezen, Nevin Çağırgan.Sosyal Girişimci Harun Cici

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.