POLİTİKA Haber Girişi : 19 Eylül 2018 14:50

BÖLGE TOPLANTISINDA YEREL SEÇİMLERİ KONUŞTULAR

BÖLGE TOPLANTISINDA YEREL SEÇİMLERİ KONUŞTULAR
Cumhuriyet Halk Partisi Yerel seçimlere yönelik başlattığı bölge toplantılarının ilkini İzmir’de gerçekleştirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi Yerel seçimlere yönelik başlattığı bölge toplantılarının ilkini İzmir’de gerçekleştirdi. İzmir, Aydın, Denizli, Manisa, Uşak ve Muğla İl Başkanları, ilçe başkanları, belediye başkanları ve Kurultay delegelerinin katıldığı bölge toplantısı iki aşamalı yapıldı  İlk toplantıda konuşmacılar ağırlıklı olarak adayların önseçimle belirlenmesini isterken partinin üye yapısının gözden geçirilmesini talep ettiler. İzmir ve ege’nin CHP açısından çok önemli olduğunu vurgulayan konuşmacılar son genel seçimlerde ittifakların aldığı oyların dikkate alınmasını ve bu değerlendirmeye göre aday belirlenmesini isteyerek yapılacak yanlış tercihlerin ağır sonuçlar doğuracağını,  24 Haziran sonrası yaşanan imza krizi sonrası imza veren arkadaşların yok sayılmaması grektinin altını çizerek uygulanacak yöntemle belirlenen adayların CHP ruhunu taşıyan ve yarın göreve geldikten sonra partiyi yok saymaması gerektinin talep ederek aAdayların en kısa zamanda açıklanmasını istediler. Toplantının ikinci bölümünde aday belirlerken titiz davranılması gerektiğini ve adayları Ankara sokaklarında ve Genel merkez koridorlarında kapılarda bekletilmemesini ve rencide edilmemesini ve Partinin yeniden tüzük değişikliği yapılmasını ve bu çalışmalarda Yunanistan, Fransa ve Portekiz sosyal demokrat partilerin tüzüğünün dikkate alınmasını vurguladılar.

YÜCEL DİLEKÇEYLE KURULMUŞ PARTİ DEĞİLİZ

İzmir il Başkanı Deniz Yücel yaptığı açıklamada parti olarak 24 Haziran ve sonrası yaşananları geride bıraktık önümüzde Yerel Seçimler var, tüm gücümüzü ve çalışmalarımızı yerel seçimlere yönelik planladık, İzmir’de hedefimiz 2014 yılında kazandığımız 22 ilçe ve Büyükşehir Belediyesini koruyarak kaybettiğimiz 8 ilçeyi kazanmaktır. Ülkemiz yanlış politikalar sonucu yangın yerine döndü, yaşanan tüm olumsuzlukların ancak CHP iktidarıyla aşılacağını ifade eden Yücel Yerel seçimlerdeki başarımız bizi Genelde iktidara taşıyacaktır bu anlayışla kimseyi ötekileştirmeden diğer partilere oy vermiş seçmenin sesinede kulak vererek başarılı olmak zorundayız.

Ülkenin içindeki yaşanan ekonomik sıkıntıların, hukukun üstünlüğünü bağımsız yargının yeniden inşe etrme sorumluluğumuz var. CHP içişlerine dilekçeyle müracaat ederek kurulmuş parti değildir. Partimiz kurucu gücünü Anadolu ve Müdafa-I  hukuktan alıyor. Savaş meydanlarında kurulan partimiz kurulduğu günden günümüze kadar tüm etnik ve inançlara karşı 81 milyona sorumluluğu vardır dedi.

SALICI BENİM AİLEM PARTİLİMDİR.

Toplantıda konuşmacıların görüş ve önerilerini not alan Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı Türkiye genelinde düzenlenecek bölge toplantılarının ilki Ege bölge toplantısını gerçekleştirdiklerini belirterek ciddi önerilerilerden kazanımlar elde ettim, örgütümüz önseçim talebini ve örgütsel yapılanmadaki aksaklıkların giderilmesi önerilerini önemsiyorum fakat önümüzde 6 ay var bunun üç aylık kısmı kampanya dönemi bize kalan zaman üç aylık dilim bu zaman dilimi içersinde önseçim talebi yerine getirmesekde eğilim yoklaması yaparak örgütümüzün isteklerini, taleplerini yerine getirmeye gayret edeceğiz, meclis üyeliklerinde fermuar sistemini uygulmayı düşünüyoruz dedi.

Salıcı Örgüt temsilcilerin görüşlerini önemsiyoruz bu seçimlerden başarıyla çıkmamız gerekiyor, çünkü ülkenin içinde bulunduğu durumdan ancak CHP iktidarıyla çıkar bu yaşanan sorunları ancak CHP kadrolarıyla aşarız,  ekonomiyle ilgili açıkladığımız 13  maddelik çözüm önerileri kimse tarafından bilinmiyor 81 ile gönderdiğimiz heyetler 13 maddelik çözüm önerileri iş dünyası tarafından bilinmiyor bizim çalışmalarımızı ve önerilerimizi anlatma sıkıntısı yaşıyoruz çünkü halkın önüne perde örmüşler bizlerde düşüncelerimizi yüz yüze anlatarak politiklarımızı anlatmalıyız.

Ben bugün bulunduğum makamda kimseye imtiyaz sağlayamam benim önceliğim partimin ve partilimin hukukunu korumaktır. Benim Yerel seçimler için her adaya eşit mesafedeyim, benim ailem ve akrabam partili üyelerimdir. Benim arkadaşım benim akrabam, benim yakınım sadece ve sadece CHP dir. CHP olarak 29 Mart Yerel seçimlerinde başarılı olmak zorundayız bu anlayışla bu başarıya odaklanmalıyız dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.