POLİTİKA Haber Girişi : 06 Mart 2019 13:08

Bölünmez Çankırı: “Kınık’ı kadınlar marka şehir yapacak”

Bölünmez Çankırı: “Kınık’ı kadınlar marka şehir yapacak”

Bölünmez Çankırı: “Kınık’ı kadınlar marka şehir yapacak”

AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, kadınların dokudukları kilimler ile Kınık’ı marka şehir yapabileceklerini belirterek, “Önümüzdeki dönemde Kınık’ta yapacağımız projelerle kadınlarımızı kooperatifleştirelim” dedi

AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, yerel seçim çalışmaları kapsamında yaptığı ilçe turlarını Kınık ve Bergama ile sürdürdü. İlk durak olarak Kınık’ta vatandaşlarla buluşan Bölünmez Çankırı, burada Kınık Belediyesi’nin kilim atölyelerinde çalışan kadınlarla buluştu.

BAŞKANIMIZA GÜVENİYORUZ

Kınık Belediye Başkanı ve aynı zamanda Cumhur İttifakı Kınık Belediye Başkan Adayı olan Dr. Sadık Doğruer’le kadınlarla bir araya gelen Bölünmez Çankırı, burada önemli mesajlar verdi. Kınık Belediye Başkanı Dr. Sadık Doğruer’in yapmış olduğu projeleri yakından takip ettiğini belirten Bölünmez Çankırı, “Başkanımızın hayalleri ve başarmak istedikleri var. Biz başkanımıza güveniyoruz. Sizden de bir kez daha güvenmenizi istiyoruz. Bizde ilk dönem acemilik dönemi oluyor, ikinci dönem ustalık dönemi, üçüncü dönem de emeklilik dönemi oluyor. Başkanımızın birinci dönemde acemiliğini Kınık’ta çok rahat atlattığını düşünüyoruz” dedi.

KİLİM ATÖLYELERİ KADINLARA DESTEK OLDU

Devletin ve belediyenin yapması gereken hizmetlerin halka çok iyi bir şekilde ulaştırıldığını Kınık’tagörebildiklerini ifade eden Bölünmez Çankırı, “Başkanımızın kadınlar içinyaptıklarını Kınık özelinde de çok başarılı buldum. Kurulan beş tane kilim atölyesi ve halk eğitim merkezlerini birleştiren başkanımız hem sosyal hem de ekonomik olarak kadınlarımızın evlerine katkıda bulunmasına katkı sağlamıştır. Biliyorum ki kadınlarımız da atölyelerden kazandıkları her 1 lira ile kendilerine bir şey almıyorlar. Buradan kazandıkları parayı evleri ve aileleri için kullanıyorlar. Sizleri hem emeğiniz hem de ailenize verdiğiniz destekten dolayı bir kez daha kutluyor ve hepinizin ellerinden öpüyorum” diye konuştu.

 KADINLARIMIZI KOOPERATİFLEŞTİRELİM

Geçmiş dönemde Mardin Milletvekili olarak görev yaptığı Mardin’de başlattıkları Topraktan Tabağa projesiniİzmir’de de hayata geçireceklerinin altını çizen Bölünmez Çankırı, “Bu projeyi İzmir’e ilk geldiğim günden beri hayata geçirmek istiyorum. Mardin’de sabun atölyeleri, telkâri, zeytinyağından kostiksiz sabun üretimi, sıfır atık projesi, ata tohumlarının geliştirilmesi ve mantar atölyeleri gibi birçok proje için atölyeler oluşturup, dört tane de kadın kooperatifi kurduk. Kınık’ta da beş tane kilim atölyesinde 125 tane kadın burada profesyonelleşip bir şekilde bu işi A’dan Z’ye öğrenmişler. Ama benim fikrim bu profesyonelleşen hanımların artık KOSGEB aracılığı ya da kooperatiflerle beraber yapmış olduğu kilimlerden ticari olarak daha fazla kazanç elde edebilecekleri yönündedir. Kadınlarımız burada dokudukları kilimler ile Kınık’ı bir marka şehir yapabilirler. Kınıklı kadınlarımızda bu potansiyeli ve ışığı görüyorum. Bu yüzden bunu biraz daha desteklemeliyiz. Önümüzdeki dönemde Kınık’ta yapacağımız projelerle kadınlarımızı kooperatifleştirelim” şeklinde konuştu.

KURSLAR BELEDİYELERLE DESTEKLENMELİ

Kınık’ın AK Parti belediyeciliği ile yönetilen şanslı ilçelerden biri olarak ifade eden Bölünmez Çankırı, “Nüfusu 500 binden fazla olan Buca ve Karabağlar gibi ilçelerimizde inanın halk eğitim merkezlerini açıyoruz ama belediye desteği olmadığı için yeterli olmuyor. Halk eğitim kurslarının belediyeler ile bileşeni olduğu zaman çok daha faydalı oluyor. Kursların sürdürülebilirliği oluyor. Burada belediyemiz çok büyük işler yaptı. Kadınların haricinde 400 gencimize burs verildiğini başkanımızdan öğrendim. Kendi bütçesi biraz daha fazla olsa başkanımız burada yaptıklarının iki katını yapar. Bu yüzden Büyükşehir’de Nihat Zeybekci’yi başkan yapmalıyız ki Kınık’a ayrılan bütçe daha da artsın”

BERGAMALILARA ‘KINIK’ ÖRNEĞİ

Kınık’ın ardından Bergama’ya geçen Bölünmez Çankırı burada Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayı Hakan Koştu ve teşkilat mensuplarıyla bir araya geldi. Esnafları dolaşıp vatandaşlarla sohbet eden Bölünmez Çankırı, Bergamalılara Kınık’ı örnek gösterdi. Kınık’ta AK Belediyecilik ile yapılanların çok daha fazlasının Bergama’da yapılabileceğini aktardı. Bergama Esnaf ve Sanatkarlar Odası Kredi ve Kefalet Kooperatifi ve Bergama Ziraat Odası’nı da ayrı ayrı ziyaret eden Bölünmez Çankırı, çiftçinin ve esnafın her zaman yanında olduklarını belirtti.