YEREL YÖNETİMLER Düzenleme Tarihi : 03 Temmuz 2020 14:19 Haber Girişi : 04 Temmuz 2020 14:19

Bornova Belediyesi esnafın yanında

Bornova Belediyesi esnafın yanında

Bornova Belediyesi esnafın yanında

İşletmeye özel hijyen kiti

Bornova Belediyesi Koronavirüs salgınında normalleşme sürecine geçilmesiyle birlikte ilçe esnafına olan desteğini arttırdı. Meslek gruplarının ihtiyaçlarına göre özelleştirilmiş 5 bin hijyen kiti hazırlanarak işletmelere dağıtılmaya başlandı.

Sağlık her şeyden önce gelir

Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ hem salgının en yoğun biçimde etkili olduğu hem de normalleşme sürecinde Bornovalıların yanında olduklarını ifade ederek, “Bu zorlu dönemde en büyük mağduriyeti esnafımız yaşadı. Bornova Belediyesi olarak aldığımız sağlık tedbirleri kapsamında özel ekiplerimizce işletmelerin dezenfeksiyonunu yapmıştık. Şimdi de içindeki ürünlerin büyük bir kısmını kendi imkanlarımızla ürettiğimiz özel hijyen kitlerinin dağıtımlarını yapıyoruz. Sağlığın her şeyden önemli olduğunu bu süreçte çok daha iyi anladık. Biz de Bornovalının sağlığı her şeyden önce gelir düşüncesiyle sağlığımızı korumak için esnafımıza destek oluyoruz” dedi.

Meslek gruplarına özel 

Hijyen kitleri ilçede faaliyet gösteren ve koronavirüs salgını nedeniyle uzun süre kapalı kalan 430 kuaför, berber ve güzellik salonu, 650 kafeterya ve kıraathane, 750 lokanta ile 1260 bakkal, büfe ve tekel bayisinin yanı sıra 1.100 taksi ve dolmuşçu esnafı için hazırlandı. İşletmelerin faaliyet alanlarına göre içinde farklı adetlerde maske, eldiven, siperlik, sabun, dezenfektan ve kolonya gibi ürünlerin yer aldığı kitlerin dağıtımı sürüyor.