ÇEVRE & SAĞLIK Haber Girişi : 17 Aralık 2016 14:22

Bornova'da en sağlıklı buluşma

Bornova'da en sağlıklı buluşma
Üniversite-Belediye işbirliğiyle halk sağlığı söyleşileri devam ediyor

Bornova Belediyesi, vatandaşları sağlık konusunda doğru bilgilendirmek amacıyla düzenlediği halk söyleşilerinde uzman doktorlarla Bornovalıları buluşturmaya devam ediyor. Ege Üniversitesi işbirliğiyle, son yıllarda artan tiroid (guatr) hastalığı hakkında düzenlenen söyleşiye vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

 

Bornova Belediyesi, vatandaşları hastalıklarla ilgili bilinçlendirmek ve son gelişmeler dahilinde ortaya çıkan tedavi yöntemleri konusunda halkı bilgilendirmek amacıyla düzenlediği sağlık söyleşilerine devam ediyor. Ege Üniversitesi işbirliğiyle düzenlenen panelde son yıllarda artış gösteren tiroidin (guatr) nedenleri, erken tanı ve geliştirilen tedavi yöntemleri masaya yatırıldı. Etkinliğe Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Ege Üniversitesi önceki dönem Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Endokrinoloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Gökhan Özgen, İzmir Eczacı Odası Başkanı Ecz. Tuncay Sayılkan, belediye bürokratları, uzman doktorlar ve öğrenciler ile çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Eczacılar da bilgilendirildi

 

İki oturum halinde düzenlenen panelin ilk oturumunda eczacılara ve öğrencilere tiroid tanısı, tiroid ilaçları, ilaçların etkileşimleri ile yan etkileri, halkın ilaçlarla ilgili bilgi düzeyinin artırılması ve eczacılara düşen görevler konusu uzman doktorlar tarafından anlatıldı. Sağlık konusunda doktorundan eczacısına herkesin halkı bilgilendirmek adına ortak bir dil kullanmasının önemine değinilen söyleşinin soru-cevap bölümünde ise eczacılar sıkça karşılaştıkları sorunları konuşmacılara yöneltti. Panelde konuşan İzmir Eczacı Odası Başkanı Ecz. Tuncay Sayılkan, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila sayesinde gelişen iletişim, dayanışma ve birlikte iş yapma kültürü ile beklenenin çok ötesinde işlere imza atıldığını ifade etti. Sayılkan, Bornova Belediyesi'nin sosyal medya hesaplarından ve kentin önemli noktalarında yer alan ekranlardan nöbetçi eczanelerin listesinin günlük paylaşılmasının halk sağlığı açısından önemli bir hizmet olduğunu vurgulayarak Başkan Atila'ya halk sağlığı konusunda verdiği desteklerden ötürü teşekkür etti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.