YEREL YÖNETİMLER Haber Girişi : 07 Kasım 2016 11:02

Bornova'da üç bölgeyi rahatlatacak yeni yol

Bornova'da üç bölgeyi rahatlatacak yeni yol
Bornova Belediyesi trafikte büyük rahatlama yaratacak yeni bir yol açmaya hazırlanıyor.

Evka-3'teki 1237 sokaktan Ankara Caddesi'ne bağlantı sağlayacak yeni yol araçların Türkan Özilhan Devlet Hastanesi'nin önündeki yoğunluğa girmeden viyadük üstüne çıkmasını sağlayacak. Yeni yol aynı zamanda araç muayene istasyonunun yarattığı yoğunluğun azalmasında da etkili olacak. Bornova Belediyesi'nin Naldöken'de yapımına başladığı amatör lig maçlarının oynanabileceği yeni futbol sahasının ulaşımı da bu yoldan sağlanacak

 

Bornova Belediyesi, Evka-3 Mahallesi'ndeki 4. Sanayi Sitesi'nden Ankara Caddesi'ne doğrudan ulaşımı sağlayacak çift gidiş çift geliş yeni bir yol açmak için hazırlıklara başladı. 4. Sanayi Sitesi'nin alt kısmındaki 1237 sokaktan bir kavşak düzenlemesi yapılarak açılacak olan yol Ankara Caddesi'ne bağlanaçcak. Bu yoldan,  1237/2 sokak adını alacak bir bağlantı da sağlanacak. Bu bağlantı araç muayene istasyonu çevresinde oluşan yoğunluğu 1237/1 sokağa aktararak trafikte rahatlama sağlayacak. 

 

Yeni yolun en önemli faydalarından biri de Evka-3 ve Naldöken yönlerinden gelen araçların Türkan Özilhan Devlet Hastanesi önündeki yoğunluğa takılmadan viyadük üstüne çıkma imkanı vermesi olacak. Yeni yol Naldöken'de yapımına başlanan ve amatör lig maçlarının oynanabileceği yeni futbol sahasına bağlantıyı da sağlayacak. 15 metre genişliğinde olacak yeni yolların toplam uzunluğu 1 kilometre olacak. 1237/1 ve 1237/2 sokak adlarını alarak trafiğe açılacak yolların kenarlarında bölgesel otoparklar da yapılacak. Bu iki yol yapılırken 4 adet de kavşak düzenlemesi oluşturulacak. Planlaması tamamlanan yolların yapımına en kısa sürede başlanacak.

 

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Bornova'da yeni yollar açarak trafik yoğunluğunu azaltmayı hedeflediklerini belirterek, "Göreve geldiğimizden bu yana pek çok farklı bölgede yeni yollar ve kavşak düzenlemeleri yaptık. İhtiyaç duyulan tüm bölgelerde trafiğe rahatlatmak için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Evka-3 Mahallesi'ndeki yeni bağlantılarımızı da en kısa zamanda tamamlayarak hizmete açacağız" dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.