SPOR Haber Girişi : 21 Ağustos 2016 14:33

Bu kurs hayatlarını değiştirdi

Bu kurs hayatlarını değiştirdi
Buca Belediyesi ilçede sporu ulaşılabilir kılmak amacıyla açtığı ücretsiz spor kurslarıyla yaşamları değiştiriyor.

Buca Belediyesi ilçede sporu ulaşılabilir kılmak amacıyla açtığı ücretsiz spor kurslarıyla yaşamları değiştiriyor. İki kızını getirdiği taekwondo kursunda bir anda kendini kursların içerisinde bulan Figen Kırgız ile eşini kaybettikten sonra taekwondo kursuna başlayan ve şimdi siyah kuşak almaya hazırlanan 57 yaşındaki Selim Er belediye kurslarının yaşamlarına dokunduğu iki isim oldu.

İlçede yaşayan çocukları spora yönlendirmek ve sporu onların hayatının bir parçası yapmak için birçok branşta ücretsiz kurslar açan Buca Belediyesi, açtığı kurslarda çocukların yanı sıra ailelerin de hayatlarına dokunuyor. Taekwondo kursunda çocuklar spor yapmanın yanı sıra ulusal ve bölgesel turnuvalarda elde ettikleri başarılar ile ilçenin gururu olurken, aileleri de bir anda kendini bu kursun içerisinde buluyor.


AİLECEK SPOR YAPIYORLAR

İki kızını spor yapmaları için getirdiği taekwondo kursunda şimdi kırmızı kuşak için çalışmalarına hız veren Figen Kırgız ve kardeşi Şükriye Özdemir bu hayatlardan sadece bir tanesi. Kızları ile birlikte spor yapıyor olmanın mutluluğunu yaşayan Figen Kırgız, 1,5 yıl önce başladığı kursları asla bırakmayı düşünmediğini söylerken, kardeşi Şükriye Özdemir, ise yeğenleri Sinem ve Gizem Toprak'ı getirdikleri kurslara bir anda katılma kararı aldıklarını ve şu an çok mutlu olduklarını belirtti. Taekwonda sayesinde kendilerini daha sağlıklı hissetmelerinin yanı sıra özgüvenlerinin de arttığını söyleyen Özdemir, tüm ev hanımlarını evde oturmak yerine spor yapmaya davet etti. Anneleri ve teyzeleri ile spor yaparken aile sıcaklığını spor salonunda hissetmenin verdiği mutluluğu ve huzuru dile getiren Sinem ve Gizem Toprak kardeşler ise, sporu bırakmayacaklarını ve hedeflerinin ulusal ve uluslararası turnuvalarda madalyalar kazanmak olduğunu söyledi.

EŞİNİN ACISINI UNUTMAK İÇİN BAŞLADI, ŞİMDİ HEDEFİ SİYAH KUŞAK

Lise çağlarında başladığı ve iş hayatı sebebiyle bırakmak zorunda kaldığı taekwondoya yıllar sonra eşinin vefat etmesinin ardından yeniden başlayan Selim Er de bu tür imkanların insanların yaşamlarını nasıl değiştirdiğine iyi bir örnek teşkil ediyor. Emekli olduktan sonra eşini kaybeden ve acısını hafifletmek ve o zor dönemleri atlatmak için taekwondo kurusuna yazılan Selim Er, 2 yıldır devam ettiği kurlarda şimdi siyah kuşak sınavlarına hazırlanıyor. Sporu sağlığının yettiği sürece bırakmayacağını söyleyen Er'in hedefi ise siyah kuşak sınavının ardından sporculuk kariyerini antrenör ve hakem olarak devam ettirmek. Sporun insanın vücut ve ruh sağlığına çok faydası olduğunu söyleyen Er, ailelerin mutlaka bir spor dalı ile ilgilenmelerini ve çocuklarını spora yönlendirmelerini tavsiye etti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.