GÜNDEM Haber Girişi : 15 Mayıs 2017 11:43

BUCA ANNELERE AĞLIYOR

BUCA ANNELERE AĞLIYOR
Buca'nın Yaylacık Mahallesi'nden Marmaris'e Anneler Günü için giderken trafik kazasında hayatını kaybeden 24 kişi son yolculuklarına uğurlandı.

ACIMIZ BÜYÜK

Buca'nın Yaylacık Mahallesi'nden Marmaris'e Anneler Günü için giderken trafik kazasında hayatını kaybeden 24 kişi son yolculuklarına uğurlandı. Binlerce kişinin katıldığı cenaze törenlerinde Başbakan Binali Yıldırım ve CHP lideri Kılıçdaroğlu da hazır bulundu.

Ülkemizi ve Buca'yı yasa boğan Marmaris sakar geçidindeki trafik kazasında hayatını kaybeden 21 Kadın 3 erkek 24kişinin cenazesi Buca'daki camilerde kılınan cenaze namazlarının ardından toprağa verildi. Elim trafik kazasında yaşamını yitiren anneler; Selda Altay, Hatice Güllü, Ayşe Kolcu, Mübeccel Dedeoğlu, Mükerrem Salcan, Ayşe Nur Namlıarkan, Serpil Kaldırımcı, Leyla Konakçı ve Fermudiye Ay'ın Buca Eyüp Sultan Camii'nde, Kemal Öksüz ve eşi Nesrin Öksüz ile Fatma Sevindik, İzmir Buca Yaylacık Cami'nde, Leman Kılıç Buca Cemevi'nde, Sultan Karabağ'ın cenazesi, Çiğli Devlet Hastanesi'nde  Zübeyde Çalık'ın cenazesi Ankara Polatlı Camii'nde ve Feray Akın'ın cenazesi ise Çanakkale'de düzenlenen cenaze töreniyle defnedildiler. Cenaze törenine Başbakan Binali Yıldırım, , CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, İzmir Valisi Erol Ayyıldız, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, AK Parti, CHP ve MHP İzmir milletvekilleri, hayatını kaybedenlerin yakınları ve binlerce Bucalı katıldı. Cenaze töreni sonrası gazetecilere açıklamalarda bulunan Yıldırnım "Acımız büyük. Başımız sağolsun, hayatını kaybedenlerin yakınlarına, ailelerine başsağlığı diliyorum. Bugün Anneler Günü. İsterdik ki daha iyi şekilde annelerimizin gününü kutlayalım. Anneler Günü annelerimizin acısıyla birleşti. Annelerimiz her şeyimiz. Onlar olmasa olamazdık. Annesini genç yaşta kaybeden biri olarak anasızlığın ne olduğunu bilirim. Bütün annelerin bugününü buruk da olsa tebrik ediyorum. Şehit analarını ve şehitlerimizi rahmetle anıyorum" dedi. Ayrıca Buca'da daha önce görev yapan Bilecik Vali Yardımcısı Mehmet Taşdöğen ile Seyhan Kaymakamı Şenol Bozacıoğlu'da başsağlığı dileklerini ilettiler.

4 AĞIR YARALI

Tur midibüsünde bulunan 34 kişiden kazayı yaralı atlatan 10 kişinin tedavileri Muğla ve Marmaris'teki hastanelerde sürerken, 4'ünün durumunun ağır olduğu belirtildi. Kazada yaralanan Yasemin Namlı Arkan, Nazime Çiçek, Bircan Kıran, Fatma Ökten, Bahar Sınur, Beyzanur Hano, Cahide Güler, Simge Sinur, Duygu Sertbaş ve10 aylık kızı Nehir Sertbaş, Muğla ve Marmaris'teki hastanelerde tedaviye alındı. Yaralılardan Yasemin Namlı Arkan, Nazime Çiçek, Bircan Kıran, Duygu Sertbaş, Bahar Sinur ve Fatma Ecrin Ökten'in tedavileri Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, Beyza Nur Hano ve Cahide Özsakallı'nın Marmaris Devlet Hastanesi'nde, Nehir Sertbaş ile Simge Sinur'un ise tedavileri Özel Yücelen Hastanesi'nde sürüyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.