KÜLTÜR-SANAT Haber Girişi : 26 Ekim 2016 11:10

Buca Ata'sına söz verecek

Buca Ata'sına söz verecek
Cumhuriyet coşkusu Buca'da 7'den 77'ye tüm Bucalılardan oluşacak Cumhuriyet Korosu ile yaşayacak.
28 Ekim Cuma günü Saat: 19.23'de Buca 

Belediyesi önünde gerçekleştirilecek etkinlikte önce Pırlanta Merkezlerinin minikleri Atatürk'ün sözlerini büyüklerine hatırlatacak. Pırlantaların ardından etkinliğe katılan herkes hep birlikte Cumhuriyet'e ve Atatürk ilke ve devrimlerine sahip çıkma sözü verecek. Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, tüm Buca halkını meşale ve Türk Bayrakları ile birlikte Belediye önünde toplanarak, Cumhuriyete sahip çıkmaya, "Biz Cumhuriyetiz" diye haykırmaya çağırdı.

Bucalılar Cumhuriyete bağlılıklarını ve sahip çıkma sözlerini and içerek ortaya koyacak. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında ülkenin dört bir köşesinde birbirinden farklı etkinlikler düzenlenirken, Buca farkını and içerek ortaya koyacak.

93 yıl öncesinin ruhu ve coşkusuyla Cumhuriyete sahip çıkma sözlerini bir kez daha vermek için harekete geçen Bucalılar 28 Ekim Cuma günü Saat. 19.23'de Buca Belediyesi önünde toplanacak. Buca Belediyesi tarafından organize edilen etkinlikte, Cumhuriyet sevdalılarından oluşturulacak dev Cumhuriyet korosu and içip, 'Biz Cumhuriyetiz' diye haykıracak.


PIRLANTALARDAN BÜYÜKLERİNE HATIRLATMA

28 Ekim'deki etkinlik Buca Belediyesi Pırlanta Merkezleri miniklerinin Atatürk'ün sözlerinden oluşan metinleri okuması ile başlayacak. Pırlantaların ardından etkinliğe katılan tüm Bucalıllar'dan oluşacak dev "Cumhuriyet Korosu" Cumhuriyet'e, Atatürk ilke ve devrimlerine sahip çıkma sözünü okuyacakları metinle 93 yıl sonra bir kez daha verecek.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve isimsiz binlerce kahramanın 93 yıl önce kurduğu Cumhuriyete ve onun değerlerine sahip çıkmanın bugün daha bir önem kazandığına dikkat çeken Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, tüm Cumhuriyet sevdalılarını Türk Bayrakları ve meşaleleri ile birlikte 28 Ekim akşamı saat 19.23'de Belediye önünde oluşturulacak Cumhuriyet Korosu'na katılmaya davet etti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.