KÜLTÜR-SANAT Haber Girişi : 14 Mart 2017 12:58

Buca Belediyesi Türkan Saylan ÇYM açılıyor

Buca Belediyesi Türkan Saylan ÇYM açılıyor
Bucalı kadınların hayatına yeni bir pencere açılıyor. Buca Belediyesi, olumsuz hava şartları nedeniyle 8 Mart'ta açılışı ertelenen Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezini 17 Mart Cuma günü hizmete açıyor.
Yenigün Mahallesi'nde yapımı tamamlanan, işlevsellik açısından benzeri bulunmayan 'Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi' meslek edindirme kurslarıyla yılda 530 kadına, ders desteği ile
440 öğrenciye hizmet verecek. Buca Belediyesi'nin örnek projelerinden Pırlanta Merkezleri'nin 7.sinin de faaliyet göstereceği Merkez Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Bökenin katılacağı törenle hizmete girecek. Buca Belediyesi'nde yatırım atağı 2017 yılında da tüm hızıyla devam ediyor. Bucalıların ihtiyaçları doğrultusunda, çağdaş-toplumcu belediyeciliğe örnek çok sayıda projeye imza atan Buca Belediyesi, Yenigün Mahallesi'nde geçtiğimiz yıl temeli atılan Buca Belediyesi Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi'nin kapılarını 17 Mart Cuma günü CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke'nin de katılacağı törenle açacak.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği eski Genel Başkanı, akademisyen, yazar Türkan Saylan'ın adının verildiği Çağdaş Yaşam Merkezi, kadınların vazgeçemeyeceği tam donanımlı yepyeni bir tesis olarak inşa edildi. Kadınların sosyo-ekonomik gelişimlerini sağlayarak, toplumsal yaşama katılımlarını
arttırmayı amaçlayan 3 katlı merkez, 850 metrekarelik bir alanda çok sayıda aktiviteyi bünyesinde barındırıyor.

7. PIRLANTA MERKEZİ DE AÇILACAK

Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi kendilerine zaman ayıramayan Bucalı annelerin de 
derdine derman olacak. Buca Belediyesi'nin örnek projelerinden Pırlanta Merkezleri'nin 7.
Şubesi de 17 Mart'ta açılacak Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi içinde hizmet verecek.
BU MERKEZDE YOK YOK
Bucalı kadınlar Çağdaş Yaşam Merkezi'nde düzenlenecek takı tasarımı, ahşap boyama,
moda tasarım ve bez bebek kurslarıyla boş zamanlarını değerlendirip yeni hobiler edinirken, okuma yazma, işaret dili, diksiyon, aile içi iletişim ve talebe göre açılacak yabancı dil kurslarıyla kendilerini geliştirebilmeleri için yeni fırsatlara kavuşmuş olacak. Merkezde 20 adet dikiş makinasının yer aldığı derslikte ise İŞKUR ile işbirliği içerisinde açılacak günlük yevmiyeli, iş garantili Makinalı Dikiş Nakış kursu ile kadınlar meslek sahibi olup, yepyeni başlangıçlara imza atabilecek. Merkezde ayrıca, çeşitli eğitimlerin ve etkinliklerin düzenleneceği çok amaçlı salon, fitness, aerobik, pilates, zumba kurslarının verileceği spor salonu, 2 adet kafeterya ile mini açık hava sineması da yer alacak.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.