EĞITİM Haber Girişi : 06 Ekim 2018 08:50

BUCA “Bilim Herkesin Hakkı” temalı etkinliğe hazırlanıyor

BUCA “Bilim Herkesin Hakkı” temalı etkinliğe hazırlanıyor
TÜBİTAK 4007 Bilim Şenliği Destekleme Programı kapsamında Buca Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan "Buca Bilim Şenliği" proje tanıtım toplantısı yapıldı.

BUCA TUBİTAK BİLİM ŞENLİĞİ

TANITIM TOPLANTISI YAPILDI

TÜBİTAK 4007 Bilim Şenliği Destekleme Programı kapsamında Buca Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan "Buca Bilim Şenliği" proje tanıtım toplantısı yapıldı.

TÜBİTAK tarafından kabul edilen 120 projeden biri olan "Buca Bilim Şenliği" Projesi, TÜBİTAK 4007 kapsamında Buca’da hazırlanan ve kabul edilen ilk proje oldu. Buca Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenlerin yer aldığı ve Buca Kaymakamlığı, Buca Belediyesi ile ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından da desteklenen proje 11-12-13 Ekim 2018 tarihinde Hasanağa bahçesinde gerçekleşecek.

Tanıtım toplantısında konuşan Buca MTAL Müdürü Dursun Kaya Öztürk TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri destekleme programı kapsamında “Bilim Herkesin Hakkı” temalı etkinliğimizde amacımız ilçemizde bilim kültürünü ve bilim iletişimini toplumundaha geniş kesimlerine yaymak, bilimsel bilgiyi topluma eğlenceli bir ortamda aktarabilmeyi amaçladıklarını belirterek öğrencilerimizin bilimle tanışması, bilimsel çalışmaların basamaklarını öğretmek ve çocuklarımızı geleceğin mucitleri yapmaktır dedi. Buca Belediye Başkan Yardımcısı Murat Işık ise Kurucu liderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün bize yol gösterdiği bilim ve teknolojiyi geliştirmeliyiz, çocuklarımızı bilimin ışığında geleceğe hazırlamalıyız, bugün ülkemizde yaşanan ekonomik, kültürel ve toplumsal sıkıntıların temel nedeni eğitimde geriye gitmemeiz ve eğitime önem verilmemesinden kaynaklanmaktadır. Buca Belediyesi olarak Ana sınıfından üniversiteye kadar çocuklarımıza bilimsel eğitim ışığında kurslar verdiklerini söyledi. Buca Kaymakamı Fecri Fikret Çelik ise Ülkemizde en büyük eksikliğimiz ve sıkıntımız ne yaptıysak eğitim seviyemizi istediğimiz düzeye getiremedik Eğitimde 32 yıl önce göreve başladığım günden bu güne kadar yaşanan sıkıntılar aynen devam etmektedir o gün ne konuşuyorsak bugünde sınıfların yetersizliğini, sıraları ve okulların eksikliklerini konuşuyoruz, şehri çöpçüler temizlemez öğretmenlerimizin verdiği eğitimle yere çöp atmayarak şehir temiz tutarız, yaşamın her alanında temelde eğitim yatıyor, ülkemiz ve İzmir’de eğitim altyapımız eksik dedi. Buca Kaymakamlığı AB ve Dış İlişkiler Proje ofisi Koordinatörü Gülşen Salgar ise  Bilim Şenliği kapsamında TÜBİTAK 4007; bilimsel bilginin geniş toplum kitlelerine ulaştırılması ve bilim-teknoloji arasındaki etkileşimin kavratılması için sergiler, gözlem,sahne şovları, gösteriler, atölye / laboratuvar çalışmaları, tematik bilim oyunları, yarışmalar, konferanslar vb. etkinlikler hakkında bilgi verdi.  Buca Belediyesi TİM sorumlusu Özer Doğan’da projeye Belediyenin katkılarını ve süreç detaylarını anlattı. Proje yürütücüsü Barış Tufantepe ise gözü kapalı Satranç Atölye uygulama örneklerini gösterdi.

Bu yıl Buca’da uygulanacak olan “Buca Bilim Şenliği”ne Buca ilçe merkezinde ve köylerinde öğrenim gören öğrencilerinin katılımlarıyla atölye çalışmaları yapılacak. Bu çalışmalarla öğrencilere bilim sevgisi kazandırmak amaçlanıyor.Bilim şenliğinin süreceği 3 gün boyunca öğrencilerin hazır bulunuşluk düzeyleri de göz önünde bulundurularak deneyler, bilim gösterileri,eğlence bilim temelli oyunlar,akıl oyunu uygulamaları ve robotik etkinlikler yapılacak.Sonrasında aynı yerleşkede Planetaryum gösterisi için sinema saatleri yapılacak. Öğrencilerle "Gökyüzü gözlem" seansları düzenlenecektir. Buca Kaymakamı Fecri Fikret Çelik "Buca Bilim Şenliği; “Bilim Herkesin Hakkı” temalı adlı etkinliğin 3 gün süreceğini belirterek, projede emeği geçen idareci,öğretmen ve kamu kuruluşlarına teşekkür etti.

 

 


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.