POLİTİKA Düzenleme Tarihi : 21 Ağustos 2020 15:31 Haber Girişi : 21 Ağustos 2020 15:32

BUCA’DA ADAYLAR GÖRÜŞME ODASINDA

BUCA’DA ADAYLAR GÖRÜŞME ODASINDA

BUCA’DA ADAYLAR GÖRÜŞME ODASINDA

Ak Parti Buca İlçe başkanlığı için uzun süredir yaşanan çekişmeler ve belirsizlik ne zaman nasıl çözülecek berak konusu olurken, Dün Bölge Koordinatörü Murat Baybatur İl Başkanlığı’nda ilçe Başkanlığı için adı geçen 8 isimle yüz yüze görüştü. Baybatur  görüşmesinde öne çıkan isimler TÜMSİAD Başkanı Erkan Çoruk, İl Başkan Yardımcısı Emrullah Duran, Eski Belediye Meclis  ve İl Genel Meclis üyesi Mehmet İlkbahar,  Avukat Hakan Kalfaoğlu ve İl Yönetim Kurulu Üyesi Nilüfer Karadal’ın İlçe Başkanlığı konusunda değerlendirme yaparak konuyu Pazartesi günü  Genel Merkeze iletmesi bekleniyor.

Erkan Çoruk’un iş dünyasında önemli yeri bulunması avantaj yaratırken Eski İlçe Başkanı Mustafa Arslan’ın kuzeni olması önünde en önemli devantaj, Emrullah Duran’ın uzun yıllardır Şirinyer’de esnaflık yapması parti içinde değişik görevlerde bulunması kendisine avantaj sağlarken, İl Başkan Yardımcısı olması  dezavantajı,diğer aday Mehmet İlkbahar’ın ilçeyi toparlayıcı olacağını fakat uzun süredir parti içi çalışmalarda bulunmaması dezvantaj olarak karşısına çıkarken, Hakan Kalfaoğlu için olumsuz konuşulmamasına rağmen yaşanan belirsizliği, sıkıntıyı ne kadar çözeceği konusunda kuşkular var. Adaylar içinde tek kadın adayı  İşkadını Nilüfer Karadal İl yönetim Kurulu üyeliği görevinde bulunması dezavantajı fakat İzmir’de hiçbir ilçe de kadın İlçe Başkanı olmaması CHP ve İYİ Parti ilçe Başkanlarının Kadın olması şansını artırıyor.

AK Parti’de Ali Boyla’nın istifasıyla boşalan İlçe Başkanlığına atanan Murat Yeşiltay’ın çeşitli baskılara dayanamayıp sağlık sorunlarını bahane ederek istifasıyla boşalan koltuğa kimin oturacağı merak konusu olurken seçilecek aday ilçe kongresine tek aday girecek. Seçilecek kişinin Genel ve Yerel seçimlerde İlçe Başkanı olarak görevde olacak olması açısından Buca’daki önümüzdeki süreçte siyasi belirleyeci olması İlçe Başkanlığı önem kazandığını gören partilililer kendilerine yakın ismin İlçe Başkanı olması için ciddi kulis yapıyorlar.

AK Parti’deyeni İlçe Başkanı önümüzdeki hafta en geç Perşembe gününe kadar atanması bekleniyor.