YEREL YÖNETİMLER Haber Girişi : 02 Ağustos 2019 13:51

BUCA’DA SAYGIN MECLİS

BUCA’DA SAYGIN MECLİS

BUCA’DA SAYGIN MECLİS

Buca Belediyesi olağan meclis toplantısı geçtiğimiz günlerde kaybettiğimiz Buca Belediyesi Eski Başkanlarından Devlet ve Turizm Bakanlarımızdan  Işılay Saygın’a  saygı duruşuyla başladı. Belediye Başkanı Erhan Kılıç Bucamızın ablası her zaman Buca için çalışan ve her zaman yanımızda olan Işılay Saygın’ı tekrar sayğı  ve özlemle anıyorum dedi.

Meclis oturumunda gündem dışı Başkanlık önergelerinde mülkiyeti Büyükşehire ait yedi göllerin Buca Belediyesine devri ve protokolun değerlendirilmesi AK Parti oylanmasını isterken CHP’nin isteği doğrultuda  komisyona havala edilirken,  norm kadro için sözleşmeli personel talep edildi. Ayrıca Işılay Saygın’ın evi bulunduğu 109 sokağın Işılay Saygın sokağı olarak değiştirlmesi oy birliği ile kabul edildi.Meclis üyeleri tarafından verilen önergelerde MHP Meclis Üyesi Bekir Arnavut Şehitlerin 1. Derece yakınlarına ve Gazilere Buca Belediyesince ,öğrenim gören çocuklarının belediye burslarından öncelikli olarak yararlandırılması, Şehitlerin ve gazilerin 1. Derece ailelerinin Emlak ve Çevre Temizlik vergilerinden muaf tutulmasını için önerge verdi. Önerge komisyonlara havale edilirken,  CHP Meclis Üyesi Gürbüz Koçak Belediyeye eait pırlanta merkezlerinden engelli çocuklarınında yararlanmasını önerirken, Özkan Yorulmazbaş her geçen gün artan sokak hayvanlarının ürmelerinin neden engellenmesi gerektiğini rakamlarla açıklayarak önümüzdeki yıllarda çok ciddi sıkıntılar yaşanmaması için şimdiden önlem alınmasını vurgulardı. AK Parti grubu Çevik Bir meydanının Işılay Saygın meydanı olarak değiştirilmesini talep etti.

Tüm kararların oy birliği ile alınan Meclis oturumunda Başkan Kılıç Arnavut, Koçak ve Yorulbazbaş'ın önergelerin değerlendirileceğini ama Çevik Bir meydanı Büyükşehire ait olduğunu  ancak isim değişikliğinin Büyükşehir tarafından yapılabileceğini belirterek Büyükşehir Meclis üyelerimiz konuyu Büyükşehir meclisinde gündeme getirmeleri halinde olumlu veya olumsuz sonuç alabileceklerini söyledi.