GÜNDEM Haber Girişi : 31 Mayıs 2016 22:10

Buca Dağcılık'ın anlamlı yolculuğu başladı

Buca Dağcılık'ın anlamlı yolculuğu başladı
Bu yıl 9.su yapılacak olan Atatürk ve İstiklal Yolu yürüyüşünde İzmir'in bayrağını dalgalandıracak olan Buca Dağcılık Kulübü üyeleri yola koyuldu. Rota İnebolu ve Kastamonu

Kurtuluş Savaşı'nın en zor ve çileli döneminin tanığı olan yollar bir kez daha coşkulu bir yürüyüşe ev sahipliği yapacak. Artıl geleneksel hale gelen Atatürk ve İstiklal yolu yürüyüşüne İzmir'den Buca Dağcılık Kulübü üyeleri katılıyor. Buca Dağcılık Yöneticisi Hakkı Uyar Buca Belediyesi'nin ulaşım desteğiyle yola çıkan Buca Dağcılık ekibinin anlamlı yolculuğunu kaleme aldı.

 


4 GÜN BOYUNCA YÜRÜNECEK. ÇADIRLARDA KALINACAK

 

Bu yıl 9. yapılacak olan Atatürk ve İstiklal Yolu yürüyüşüne Buca Dağcılık olarak katılıyoruz. Buca Belediyesi'nin ulaşım desteği ile gerçekleştireceğimiz yürüyüş için 31 Mayıs 2016 Salı akşamı saat 20.00'de arkadaşlarımızı Buca Belediyesi'nin önünden uğurladık. Arkadaşlarımız 1 Haziran'da İnebolu'da çadırlarını kuracak. 2 Haziran'da 95 km'lik parkur başlayacak. 4 gün boyunca yürünecek... Hedef Kastamonu... Çadırlarımızla, bayraklarımızla, gelincik tarlasına dönecek yollarda Kurtuluş Savaşımızı, şehitlerimizi ve Atatürk'ü anacağız...

Güç şartlar altında İnebolu'ya getirilen silahların, cephanenin kağnılarla cepheye taşınmasını anacağız. İnebolu'ya takalarda silah taşıyan yiğit insanlarımızı, kağnılarla silah taşıyan kadınlarımızı rahmetle, minnetle ve şükranla anacağız..

5 Haziran'da yürüyüş tamamlanacak ve arkadaşlarımız 5 Haziran akşamı İzmir'e doğru yola çıkacak. 6 Haziran'da İzmir'de olacaklar.

Türkiye genelinden 500 kişinin katılacağı yürüyüşe İzmir'de Buca Dağcılık olarak 44 kişi katılıyoruz. İzmir'deki belediyeler içerisinde bir tek Buca Belediyesi böyle bir etkinliğe ulaşım aracı olarak destek verdi. Kendilerine teşekkür ediyoruz. 4 gün boyunca toplam 95 km yürüyecek arkadaşlarımız arasında 80 yaşındaki Nurettin Demir ağabeyimiz de var.



Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.