GÜNDEM Haber Girişi : 20 Mart 2017 16:07

Buca ekibi Erzincan turuna hızlı başladı

Buca ekibi Erzincan turuna hızlı başladı
Buca Belediye Başkanı Piriştina, CHP'nin referandum sürecine belediye başkanlarını da katmasının ardından Erzincan'a gitti. Piriştina kar altında mesai yaparken, halka 'Nutuk' dağıttı, önemli mesajlar da verdi.

Genel Merkez İzmir'den 10 belediye başkanına partini güçsüz olduğu Anadolu'nun çeşitli il ve ilçelerinde görev verirken, Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina çalışma kapsamında Erzincan'a gitti.

CHP Buca İlçe Başkanı Çağdaş Kaya, İlçe Gençlik Kolları Haydar Göktepe, CHP Buca Grup Başkanvekili Kasım Akdağ ve ilçe örgütü yöneticileriyle beraber Doğu Anadolu'ya giden Piriştina bir dizi temasta bulundu

Partisinin yürüttüğü 'Hayır' kampanyasına destek veren Belediye Başkanı Piriştina köy, mahalle, muhtarlık ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarını ziyaret etti. 


Program çerçevesinde Erzincan Cumhuriyet Meydanı'nda, Cumhuriyet Meydanı'nda vatandaşlara 'Nutuk' dağıttı. Yoğun kar yağışı altında gerçekleşen organizasyonda konuşan Başkan Piriştina, Nutuk'un iyi anlaşılması için Erzincan'a geldiğini bildirdi. Piriştina, "Bağımsızlık mücadelesini, bu büyük mücadelenin hangi koşullar altında verildiğini anlatan bu önemli eseri hepimizin tekrar, tekrar okuması gerektiğine inanıyoruz" diye konuştu.

Uluköy'de bir kahvede vatandaşlarla bir araya gelen Başkan Piriştina anayasa değişikliğini ve parlamenter sistem hakkında açıklamalarda bulundu.

Piriştina, "Ben de halkın seçtiği belediye başkanıyım. Halkın seçmesinden ziyade mekanizma olarak bir sürü denetime, yaptıklarımı sorgulamaya açık bir yönetim var. Bizi bu sistemde en çok üzen ve korkutan bu? Halkın seçmesinde bir sıkıntı yok. Zaten hepimizin önerdiği budur. Şimdi o kadar özel yetki alıyor ki, canı sıkıldı, hastalandı, kandırıldı, gitti! Recep Tayyip Erdoğan 2019'da vefat etti, ne yapacağız? Kötü niyetli başkası geldi? Tamiratı mümkün olmayan hatalar yapabilir. Ama parlamenter sistemde kalırsak yanlış yaptığında 'dur' deme fırsatımız olabilir. Yanlış hesap Bağdat'tan döner derler ya, 'kardeş bir dakika iyi niyetli olabilirsin ama bu yanlış' diyebileceksin" ifadelerini kullandı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.