POLİTİKA Haber Girişi : 30 Mart 2019 11:53

Buca gelincik tarlasına dönüştü

Buca gelincik tarlasına dönüştü

Buca’da binler “bahar” için yürüdü

CHP Buca İlçe Örgütü, binlerce kişinin katılımıyla bir yürüyüş gerçekleştirdi. Şirinyer’den Belediye Sarayına kadar yapılan yürüyüşe kadınlar büyük ilgi gösterirken her yaştan 3 bin  Bucalı kortejdeki yerini aldı.

Pazar günü yapılacak yerel seçimlere 24 saat kala CHP Buca İlçe Örgütü Şirinyer’den Belediye Sarayı’na kadar binlerce Bucalının katıldığı “Bahar Yürüyüşü”nü gerçekleştirdi.

CHP Buca Belediye Başkan Adayı Erhan Kılıç’ın yanı sıra CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, CHP Buca İlçe Başkanı Kasım Akdağ, CHP İzmir milletvekili Ednan Arslan, İYİ Parti Buca İlçe Başkanı Gamze Bilgen Torun katıldı.

“Mustafa Kemal’in Askerleriyiz” ve “Birleşe Birleşe Kazanacağız” sloganıyla yürüyen Bucalılar, dev Türk bayrağıyla ve meşalelerle Menderes Caddesi’ni karnaval alanına çevirdi.

CHP  İlçe Başkanı Kasım Akdağ, ilçe örgütü olarak yoğun bir seçim süreci geçirdiklerini ifade ederek, “Bu yoğunluğun sonunda Pazar günü sandıktan çıkacak güçlü bir sesle Buca’da bir daha CHP bayrağını dalgalandıracağız. Süreçte Bucalılarınsevgisini ve desteğini yanımızda hissettik. Kazanılacak başarı, emekten, aydınlıktan ve Atatürk devrimlerden yana sesini yükselten Bucalıların olacaktır. 2019 yılı, yerel yönetimlerden başlayarak Türkiye’ye baharı yaşattığımız sürecin başlangıcı olacak” diye konuştu.

Yürüyüş sonrasında vatandaşlara seslenen CHP Buca Belediye Başkan Adayı Erhan Kılıç, “Bugün burada bir miladı gerçekleştiriyoruz. Şanlı bayraklarımızla, Buca’yı gelincik tarlasına çevirdik bugün. Bu coşku, bu heyecan herkese yeter. Kimse boş hayaller peşine düşmesin. Buca bugün kararını verdi. Buca’ya bugün bahar geldi. Herkes bunu böyle bilsin. Sizlerin coşkusundan sevgisinden aldığımız güçle, Buca’da bir ateş yaktık. Bu ateş 17 yıllık AKP iktidarının yarattığı zulme, ayrıştırmalara, yoksulluğa, karanlığa karşı yakılan bir ateştir” sözlerine yer verdi.

“Sarayın saltanatını yıkacağız” diyen Kılıç, “Seçim çalışmalarımıza başladığımız ilk günden beri yanımızda olan siz değerli hemşerilerimize, Buca İlçe örgütümüz başta olmak üzere tüm il örgütümüze, Millet İttifakı’nda birlik olduğumuz İYİ Parti’nin il ve ilçe başkanlarına, bizimle sokak sokak, kapı kapı gezen kadın kollarımız ve gençlik kollarımıza sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Bugün olduğu gibi görev süremiz boyunca hep kol kola omuz omuza olacağız. Bizlerin bu yürüyüşü bugün AKP iktidarının dizlerini titretmeye yetmiştir. Sarayın yaratmaya çalıştıkları korku imparatorluğuna karşı 19 Mayıs 1919’daki gibi tek yüreğiz. Mustafa Kemal’den aldığımız güçle o zaman olduğu gibi bugün de Buca’dan başlayarak sarayın saltanatını yıkacağız” ifadesini kullandı.

Bando eşliğinde İzmir Marşı ve 10. Yıl Marşı’nı söyleyerek Menderes Caddesi’nde yürüyen Bucalılar, Çevik Bir Meydanı’nda tamamlanacak yürüyüşü trafiğin sıkışması üzerine Belediye Sarayı’nda sonlandırdı.