YEREL YÖNETİMLER Haber Girişi : 27 Haziran 2016 11:42

Buca Gençlik Merkezi'nin yapımı tam gaz devam ediyor

Buca Gençlik Merkezi'nin yapımı tam gaz devam ediyor
İzmir'in en fazla işleve sahip Gençlik Merkezi Buca'da yapılıyor. 2800 metrekare inşaat alanına sahip 5 katlı Buca Belediyesi Gençlik Merkezi'nin ekim ayında hizmete girmesi planlanıyor.

Çatısında yer alacak güneş panelleriyle enerjisini kendi üretecek olan Merkez'de çamaşırhane, güzel sanatlar atölyeleri, sergi alanı, kurs odaları, spor salonu, bowling salonu, çalışma odaları, bilgisayar odası, restoran, kafeterya ve sığınağın yanı sıra 3 adet cep sineması bulunuyor. 

 

Buca Belediyesi üniversite kenti kimliğine yakışır bir Gençlik Merkezi'ni kente kazandırmaya hazırlanıyor. Tınaztepe Mevkii'nde yapımı devam eden, 2 bin 809 metrekarelik inşaat alanına sahip 5 katlı Buca Belediyesi Gençlik Merkezi ile 17-27 yaş arası üniversite gençliğine hizmet vermeyi amaçladıklarını belirten Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, "Belki ilk Gençlik Merkezi olmayacak ama İzmir'in en güzeli olacak. Böylesine iddialı bir projenin de Buca'ya yakışacağını düşündük. İnanıyoruz ki kısa sürede de gençlerin buluşma noktası olacak" dedi.

İşlevselliği bakımından İzmir'de benzeri bulunmayan Gençlik Merkezinde 2 adet çamaşırhane, güzel sanatlar atölyeleri, sergi alanı, spor salonu, bowling salonu, mühendislik ve mimarlık öğrencilerinin de ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde düzenlenen çalışma odaları, bilgisayar odası, kurs odaları, 3 adet cep sineması, restoran ve kafeterya, sığınak ve bekleme alanları yer alıyor. Merkez teras katında yer alacak güneş panelleriyle de enerji ihtiyacını kendi bünyesinde karşılayacak.



Gençlere böyle bir merkez hazırlıyor olmanın gururunu yaşadıklarını vurgulayan Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, "Gençlerimize, hem kendilerini geliştirebilecekleri hem de eğlenip spor yapabilecekleri derli toplu bir merkez oluşturmak için harekete geçtik. Bölük pörçük tesisler öğrencileri de yoruyor. Burada tüm ihtiyaçlarını karşılayabilecekler. İsteyen dersini çalışacak, isteyen sinemaya gidecek, isteyen de çamaşırını yıkayacak. Onlara keyifli ve gönüllerince kullanabilecekleri tesis oluşturacağız" diye de ekledi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.