GÜNDEM Haber Girişi : 02 Ağustos 2017 16:21

Buca Hayvan barınağına ne zaman kavuşacak?

Buca Hayvan barınağına ne zaman kavuşacak?
Türkiye'nin en modern hayvan barınağı projesi Buca'da yaşama geçeceği günü bekliyor. Projenin önündeki engelin kalkması yargıdan gelecek karar bağlı

Hayvanseverlerin gözü kulağı yargının vereceği karara hatta daha doğrusu kararlara çevrilmiş durumda. Buca'da Kuruçeşme mahallesi sınırları içerisinde yer alan çevre yolunun hemen altındaki bölgenin hayvan barınağı olarak belirlenmesi süreci Ercan Tatı'nın başkanlığı dönemine kadar uzanıyor. 


LOKMAN FAZLA ÖNCÜ OLMUŞTU

Dönemin Meclis Başkanvekili Lokman Fazla'nın öncülüğünde bölge imar planında yapılan değişiklikle hayvan barınağı olarak işaretlenmişti. 6 bin metrekarelik alanın yaklaşık 4 bin metrekaresi özel şahıslara ait olduğu için plan yargıya taşınmıştı. Açılan davayı kazanan Buca Belediyesi kamulaştırma için düğmeye bastı. Ancak kamulaştırma için belirlenen bedeli yetersiz bulan arsa sahipleri bir kez daha konuyu yargıya taşıdı. Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina'nın özel önem verdiği hayvan barınağı konusunda gecikme yaşanması hayvanseverleri sıkıntılı bir bekleyişe sokmuş durumda. Yargının bir an önce karar vermesini bekleyen hayvanseverlerin yüzünü güldüren haber mahkemenin belirlediği bilirkişiden geldi.  

BİLİRKİŞİ RAPORU BELEDİYEYİ RAHATLATTI

Belediyenin imar planı ve kamulaştırma talebini doğru ve yasaya uygun bulan bilirkişi raporu hayvanseverleri yeniden umutlandırdı. Yasal sürecin belediyenin istediği şekilde sonlanması halinde Türkiye'nin en modern hayvan barınaklarından biri Buca'da yaşama geçecek.                      

 


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.