YEREL YÖNETİMLER Haber Girişi : 05 Nisan 2017 11:27

Buca Meclis'te Bedri Serter polemiği

Buca Meclis'te Bedri Serter polemiği
Buca Belediyesi Nisan ayı Meclis toplantısında gündem Denetim Komisyonu'nun hazırladığı rapordu. AK Partili Emrullah Duran'ın eleştirileri arasında CHP eski İl Başkanı Serter'den alınan mobilyalar da olunca Piriştina'dan tepki gecikmedi

Uzun ve yorucu bir Meclis toplantısını geride bırakan Buca Belediye Meclisi'nde gündem faaliyet raporu ve denetim komisyonu üyesi Emrullah Duran'ın eleştirileriydi. Denetim Komisyonu'nda yer alan Duran tam 56 dakika boyunca kesintisiz bir şekilde konuştu. Duran'ın eleştirileri arasında alınan toplara ödenen para, ihalelerin yüksek yapıldığı, 'Alayına balayı' projesinde yaşanan aksaklıklar, kiralanan araçlara ödenen paralar ve temizlik işleri ihalesinin daha ucuza yapılabileceğine yönelik satır başları vardı. Duran'ın Tarık Akan Gençlik Merkezi'yle ilgili eleştirilerine CHP eski İl Başkanı Bedri Seeter'in şirketinden mobilya alınmasını örnek göstererek 'haram-helal' zemini üzerinden yaptığı konuşma Başkan Piriştina'nın tepkisini topladı. Duran'ın eleştirdiği konuları tek tek not alan Piriştina önce bu konuları yanıtladı. Tarık Akan Gençlik Merkezi'nde Bedri Serter'in mobilya şirketinden alım yapılmasına yönelik tepkisini net bir dille ortaya koyan Piriştina 'Bedri bey yaklaşık bir yıl boyunca il başkanlığı yapmış bir isim. Başarılı bir işadamı. İsminin bu türden bir polemiğe katılması hoş değil. Biz ihaleyi yaparken kim, hangi partiden bakmayız. Bungalow evleri ihalesini AK Partili bir arkadaş almış. İhaleyi aldıktan sonra yanıma gelip, 'bana vermezdiniz diye tahmin ediyordum' diyerek şaşkınlığını söyledi. Bedri Serter için de aynı şey geçerli. Haram-helal üzerinden bu türden tartışma açmak doğru değil. Bedri Bey de bu konuyla ilgili yasal hakkını kullanır mı bilemem' diye konuştu.

 

CHP'DE KOLTUK DEĞİŞİMİ

AK Parti Grup Başkavekili olarak bir kez daha Ünal Ömür'le yola devam etme kararı alırken CHP'de değişim yaşandı. Kasım Akdağ CHP Grup Başkanvekili koltuğunu Tuncay Özkan'ın da avukatlığını yapan Erhan Kılıç'a devretti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.