YEREL YÖNETİMLER Haber Girişi : 05 Nisan 2021 22:54

Buca’nın 2020 Yılı Faaliyet Raporu kabul edildi

Buca’nın 2020 Yılı Faaliyet Raporu kabul edildi

Buca’nın 2020 Yılı Faaliyet Raporu kabul edildi

Buca Belediye Meclisi nisan ayı ikinci oturumunda 12 AK Parti, 1 MHP meclis üyesinin red oyuna karşı 19 CHP Meclis üyesinin kabul oyu ile 2020 Yılı Belediye Başkanı Faaliyet Raporu oy çokluğu ile kabul edildi.

Buca Belediye Meclisi nisan ayı ikinci olağan toplantısı Buca Belediyesi Meclis salonunda  gerçekleşti. AK Parti grubu adına Faaliyet raporu hakkında konuşan Ziya Aksu Buca’nın en önemli ve öncelikli sorunu Trafik sorunu olduğunu bu soruna yönelik iki yıldır Belediye olarak hiçbir girişim yapılmadığını belirterek Bütçenin en büyük harcama kalemi Temizlik İşlerinde olduğunu bu konuda yetersiz kalındığını, park bahçeler müdürlüğü olarak yeni yeşil alan yaratılmadığını bu dönemde yapılan park sayısının yetersiz olduğunu vurgulayarak Fen işlerinin istenilen düzeyde çalışmadığını personel eksikliği ile istenen çalışmaların yapılamadığını söyledi. Aksu İlçemiz için önemli Kentsel Dönüşüm çalışmalarına başlanmaması bütçenin israf edilmeden halkın beklentilerine cevap verecek çalışmaların yapılmasını ve bu konuda takipçi olacaklarını ifade etti.

Meclis Grup sözcüsü Ekrem Gündoğdu ise iki yılda kullanılan bütçeye göre istenilen hizmetin verilmediğini 70 personeli bulunan Fen İşlerinde 20 kişinin sahada çalışmasıyla hizmetlerin aksadığını, faaliyet raporunda yaptıklarınızı değil yapacaklarını anlattınız Buca Mar şirketine hizmet veriyor, personel ödemelerinde olsun Belediyeye yapılan alımlarda fiyat farkları bulunuyor bu farklılıkların ortadan kaldırılmasını beklediklerini ve Sosyal yardımların yetersiz olduğunu koli içersine konulan erzakların alımında fiyat farklarının bulunduğunun altını çizerek Sosyal yardım kolilerinin kimlere dağıtıldığını bilmiyoruz, bu konuda bilgilendirme yapılırsa memnun oluruz ayrıca Sosyal yardım dağıtılırken meclis üyelerinin aranması ve belirli kontenjan verilmesini memnunlukla karşılıyoruz. Belediye bütçe kaynakları yeterli kullanılmadığından faaliyet raporuna red oyu verdiklerini söyledi.

AK Parti Meclis Üyesi İzzet Pirgir Buca’da 12 yıldır CHP yönetimi trafik sorunu konusunda çalışma yapmadığını bu zaman içersinde bazı bölgelerde battı çıktılarla trafiği rahatlatacak çalışmalar yapılabilirdi dedi.

İsa Nezir ise iki yılda yapılan çalışmaları Bucalı hemşerilerimiz görmektedir bol bol film festivali ve heykel çalıştayından başka hizmete yönelik çalışmalar yoktur dedi.

İbrahim Şengöz ise faaliyet kitabının son bir gün kala verilmesi nedeniyle yeterli inceleme yapamadıklarını önümüzdeki yıl bir hafta önceden verirseniz gördüğümüz eksiklikleri yapıcı eleştiri olarak hizmetlerin aksamaması konusunda uyarmak isteriz, daha güzel sosyal projeler üretilmesi konusunda çalışma yapılabileceğini vurguladı.

Denetim raporu hakkında düşüncelerini paylaşan AK Parti Meclis üyesi Mustafa Solmaz ise Belediye bünyesindeki 38 müdürlüğünün fazla olduğunu birbirine yakın bazı hizmetlerin müdürlükler arası birleştirilerek müdürlük sayısı düşürülebileceğini, adama göre iş yerine işe göre adam alınarak görevlendirme yapılmasını istedi.  

CHP Meclis Üyesi Bülent Uygur ise görüşlerinin özeti yapılan çalışmaları görmezden gelerek muhalefet yapılamayacağını Belediye Başkanı yaptığı çalışmalarla en başarılı Belediye olduğunu gördük hizmetlerin yeterli olup olmadığını ancak Buca halkı test edebilir dedi.

CHP Grup sözcüsü Özkan Yorulmazbaş ise faaliyet raporu hazırlanmasında görevli arkadaşların titizlikle çalıştıklarını görüyoruz, Pandemi dönemi İller Bankasından gelen para ve Belediye gelir kalemlerinde ciddi azalma olmuş buna rağmen daha önce hazırlanan stratejik plana uygun çalışmaların devam etmesini memnunlukla karşılıyoruz, Fen İşlerinin Kilitparke, granür ve kendi imkanlarıyla yapılan 6 adet otopark ve yeşillendirmesi, Kentsel tasarım konusunda Dokuz Eylül Üniversite ile işbirliğine gidilmesi, Röfle ve heykel çalıştayı düzenlenmesi, Sosyal yardım faaliyetleri ve tarımda yapılan ciddi çalışmalarla Bucalı hemşerilerimizin hem mutfağına hemde yaşamına kolaylıklar yapılması bizleri sevindirirken Kültürel faaliyetlerde Belediye yönetiminin önemli çalışması olarak gördüklerini ifade etti.

CHP Meclis Üyesi Merve Doğan ise İstanbul sözleşmesinin iptal edilemeyeceğini bu sözleşmenin iptal edilmesiyle tüm mağdurların hayati tehlike yaşayacağını Kadına yönelik şiddetin durması için İstanbul sözleşmesi yaşatır dedi.

BUCALI HEMŞERİLERİMİZİN YAŞAMLARINI KOLAYLAŞTIRACAĞIZ

Eleştirilere cevap veren Belediye Başkanı Erhan Kılıç 2020 yılında beklenmedik bir tavama yaşandığını bu yaşanan sıkıntıları halen devam ettiğini yaptığımız çalışmalar ve projeleri bırakarak tüm enerjimizi ve bütçemizi Sosyal yardıma ayırdık. Sosyal Yardım kolilerindeki malzemelerin ayrı ayrı kalem olarak değil totel olarak teklif aldık ve en ucuz ve kaliteli malzemelerden oluşan kolileri ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırdık, esnafımıza hijyen malzemesi dağıttık tüm mahalleleri muhtarların gözetiminde dezenfekte yaptık. 2020 yılı faaliyetlerimizde ana hedefimiz Belediyenin asli görevi asfalt, temizlik, kültür ve dezavantajlı bölgelere yönelik yatırımları Belediye bünyesinde vermeyi hedeflemiştik. Hedeflediğimiz çalışmalara 1 mayıs’tan itibaren Büyükşehir Belediyemizin desteğiyle birçok proje ve çalışmalara başlıyoruz, Belediye bütçesini sadece yatırım olarak görmeniz yanlış bu bütçenin içinde personel gideri, vergi, SSK gibi giderlerde var. Kültür sanat çalışmaları yerine Sosyal yardıma ağırlık verdik. İlçenin eski hazırlanmış planlarıyla hizmet vermeye çalışıyoruz zor ve sıkıntılı bir dönemden geçiyoruz, önümüzdeki dönem gelecekle ilgili planlarımız dezavantajlı bölgelere yapılacak çalışmalara, yeni kreşler, taziye evleri, Engellilere yönelik merkez kuracağız, hayvan hastanesi projemiz var. Ata evi projemiz var, kent müzesi yapacağız bu konuda kamulaştırma sürüyor. Cezaevinin kalkmasıyla Adnan kahveci caddesini açacağız, metro ve şirinyer projemize sonbahar da başlayacağız ayrıca Yıldız mahallesinde yeni proje ve büyük bir park yapıyoruz. 15 gencimiz Kızılçullu bilim okulundaki çalışmalarıyla Dünya çapından başarıya imza attılar öncelikle Bilim merkezi kuracağız tüm bu çalışmaları üç yıllık görev süremizde tamamlamayı hedefliyoruz. Belediyemizi dijitalleştiriyoruz tüm çalışmalar dijital ortamda olacak inanın yapacağımız projelerden sizlerde keyif alacaksınız ve Bucalı hemşerilerimizin yaşamlarını kolaylaştıracağız bu çalışmalara başlamadan pandemini patlaması tüm hedeflerimizi öteledi. Geçen yıl biliyorsunuz maske bile dağıtılamıyordu biz belediye olarak maske dağıttık hatta imalatını bile yaptık. Yapılan çalışmalar hakkında her zaman kapım açık gelin bilgilendirme yaparım Sosyal demokrat belediyecilik anlayışıyla çalışmalarımız sürecektir dedi.