POLİTİKA Haber Girişi : 06 Mart 2019 12:58

BUCA’NIN PARASI ÇÖPE GİTMEYECEK!

BUCA’NIN PARASI ÇÖPE GİTMEYECEK!

BUCA’NIN PARASI ÇÖPE GİTMEYECEK!

AK Parti Buca Belediye Başkan Adayı Mustafa Arslan, Çamlıpınar Mahallesinde vatandaşlarla bir araya geldi. Burada 50+9 projesinin tanıtımını yapan Arslan, “Buca Belediyesi’nin yılda 60 milyon lira ödediği çöp ve temizlik sistemini tamamen değiştiriyoruz. Buca her yıl çöpe 60 milyon lira ödeyen değil, çöpten 55 – 60 milyon lira kazanan ilçe olacak” dedi.

Ak Parti ve Cumhur İttifakı Buca Belediye Başkan Adayı Mustafa Arslan, basın toplantısı ile açıkladığı 50’si kendisine, 9 tanesi de Büyükşehir Adayı Nihat Zeybekçi’ye ait projelerin detaylarını Buca halkı ile paylaşmaya başladı. Önceki gün Çamlıpınar mahallesinde esnaf ve ev ziyaretleri gerçekleştiren Arslan, cezaevinin Buca’dan kaldırılması yönünde noter onaylı verdiği sözün vatandaştan büyük destek gördüğünü anlattı. Ancak Buca halkını şaşırtacak çok sayıda projesi bulunduğunu hatırlatan Arslan, “Bugün size bir projemizin daha detaylarını anlatmak istiyorum. Bakın Buca Belediyesi, çöp toplama ve temizlik işine yılda 60 milyon lira ödüyor. 500 milyon liraya yaklaşan borcu ile Buca Belediyemiz neredeyse işlemez hale gelmişken, biz bu çöp yüküne daha fazla katlanamayız. Bu 60 milyon liralık yüke rağmen de Buca’da çöp toplama ve temizlik işi çağdaş bir kente yakışır şekilde yapılamıyor. Ben şimdi diyorum ki, çöp toplamaya 60 milyon lira ödemeyeceğiz.  Dahası çöp işinden Buca Belediyemizin bütçesine yılda 55-60 milyon lira gelir sağlayacağım” diye konuştu.

NE KÖTÜ GÖRÜNTÜ NE DE KOKU OLMAYACAK

Akıllı çöp konteynırları ile sistemi baştan sona değiştireceklerini belirten Arslan, şöyle devam etti: “Her şeyden önce mevcut çöp attığınız konteynırları akıllıları ile değiştireceğiz. Bu akıllı konteynırlar, çöpü kaynağında ayrıştıracak. Yetmedi çöpü sıkıştırarak mevcut konteynırların yaklaşık 10 katı kadar daha fazla çöp alabilecek. Bununla da kalmayacak, kapasitesi dolmaya başladığında bunu mesajla bildirecek ve temizlik ekibi gidip o çöpü oradan alacak. Kendi içinde kapalı bir sistem olduğu için kimse ne çöpü görecek, ne konteynırlardan sızan pis suyu görecek ne de kokusunu çekmek zorunda kalacak.”

ATIKLAR DÖNÜŞECEK BELEDİYEYE KAYNAK OLACAK

Çöp toplama ve temizlik işinin çağdaş Buca’ya yakışır hale geleceğini ifade eden Arslan, projenin devamını ise şöyle anlattı: “Sistem sadece akıllı çöp konteynırlarından oluşmuyor. Akıllı çöp konteynırlarını ‘sıfır’ katı atık projesi ile tamamlayacağız. Buca’nın çöpleri en modern şekilde dönüştürülecek ve Buca Belediyemiz her yıl buradan 55-60 milyon lira gelir elde edecek. Düşünün hem kenti tertemiz yapacağız, çöpten ve pis kokulardan kurtaracağız hem de katı atıkları doğaya bırakmayarak, çevremizi ve doğamızı korumuş olacağız.”