YEREL YÖNETİMLER Haber Girişi : 18 Eylül 2016 14:49

Buca okullarına 3 Milyon TL'lik bakım

Buca okullarına 3 Milyon TL'lik bakım
Buca Belediyesi "Siz Tatile Biz Tadilata" sloganıyla başlattığı ve 40 okulu kapsayan bakım onarım çalışmalarının ikinci etabını tamamladı.
Geçtiğimiz yıl 

ilçedeki 40 okulda başlayan ve bu yaz döneminde de 40 okulla devam eden proje ile Buca'nın 80 okulu yeni eğitim öğretim dönemine hazırlandı. İki etap halinde düzenlenen ve okulların boyasından, oyun alanlarına kadar ihtiyaç duyulan tüm alanlarını yenileyen Buca Belediyesi, 3 Milyon TL harcayarak çocukların daha sağlıklı ortamlarda eğitim almalarını sağladı.

Buca Belediyesi ilçedeki çocukların daha sağlıklı kurumlarda eğitim almalarını sağlamak adına hayata geçirdiği '40 Gün 40 Gece 40 Okul' projesinin ikinci etabını da tamamlayarak ilçedeki 40 okulu daha yeni eğitim öğretim yılına hazırladı. Çalışmanın tamamlanmasıyla birlikte Buca'daki tüm okulların bakım ve onarımı Buca Belediyesi tarafından yapılmış oldu.

Projenin 1. Etabı olan 2015 yılı yaz tatili döneminde ilçedeki 40 okulda bakım onarım çalışması yapan Buca Belediyesi, yine ilçedeki 40 okulu kapsayan ikinci etabı, 2016 yaz döneminde gerçekleştirdi. İlçede ihtiyaç durumuna göre belirlenen 40 okulda 40 gün süren çalışmalar ile Bucalı çocuklar yeni eğitim ve öğretim yılına pırıl pırıl okullarda ders başı yapacak.

İki etap halinde düzenlenen ve her bir etabı 1,5 Milyon TL bedelle gerçekleştirilen "40 Gün 40 Gece 40 Okul" projesi kapsamında, okullarda önce iç ve dış boya işleri yapıldı. Sınıfların ve laboratuvarların bakımlarının yanı sıra okul içinde bulunan çok amaçlı spor salonlarının da onarım yapıldı. Yine okul içinde yer alan engelli sınıfı, tuvalet ile lavabolar, anasınıfı ile çocuk oyun alanlarında da tadilat gerçekleştirildi. Ayrıca okul bahçelerinin tümüne de çocukların tiyatro oyunları oynayabileceği, resmi törenlerin yapılabileceği alanlar oluşturuldu.

Projenin tamamlanması ile Bucalı öğrenciler 2016-2017 eğitim öğretim dönemine bakımlı, sağlıklı ve çağdaş eğitim yuvalarında başlayacak.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.