YEREL YÖNETİMLER Haber Girişi : 20 Ocak 2017 10:22

Buca parklarıyla nefes alıyor

Buca parklarıyla nefes alıyor
Başkan Piriştina İnönü Mahallesi Parkı'nı açtı

Kent dokusunu yenilemek için yaz kış demeden yoğun mesai harcayan Buca Belediyesi, 2017 yılının açılış programına İnönü Mahallesi Parkı start verdi. , 750 metrekarelik alana yayılan parkın açılışında konuşan Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, Buca'da geçmiş yıllardan gelen plansız kentleşme nedeniyle yaşam alanı yaratmada sıkıntı yaşadıklarını, bulunan her alanı ufak büyük demeden kentlinin nefes alacağı alanlara dönüştürdüklerini söyledi. Başkan Piriştina, 2017 yılında İnönü Mahallesi sakinlerine iki yeni park kazandıracakları müjdesini de verdi.

Kentin dokusuna ve kentlinin yaşamına yeni alanları kazandırmak için çaba gösteren Buca Belediyesi İnönü Mahallesi'ne muhteşem bir park kazandırdı. İnönü Mahallesi'nde 750 metrekare alanda yapılan park, 140 metrekarelik oyun, 490 metrekarelik çim alanı ve spor aletleri ile bölgeye renk kattı.

Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, CHP Buca İlçe Başkanı Çağdaş Kaya, İl ve Buca İlçe yönetiminin yanı sıra çok sayıda davetlinin katılımıyla açılışı yapılan park, çocukların coşkusu ve neşesiyle renklendi.


Parkın açılışında konuşan İnönü Mahallesi Muhtarı Hüseyin Meçu, bölgeye getirilen hizmetler için Başkan Piriştina'ya teşekkür etti. Çalışmalarda hizmet yüzü görmemiş bölgelere ağırlık verdiklerini vurgulayan Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina ise konuşmasında 2017 yılında İnönü Mahallesi'ne iki yeni park daha kazandıracakları müjdesini de verdi. Köyden kente göç ve geçmiş yıllardan gelen plansız ve programsız yapılaşma nedeniyle Buca'nın çoğu bölgesinde yaşam alanı yaratacak yer bulmakta zorlandıklarını ifade eden Başkan Piriştina, "Plansız programsız kentleşme yaşayan bölgeler arasında Buca maalesef üst sıralarda. Bizlerde bu nedenle yaşam alanları, parklar yaratmada zorlanıyoruz. Yapılaşma olmuş ama geleceği planlamamışız. İlçeyi karış karış dolaşıyoruz. Ufak tefek demeden kentliye nefes aldıracak yerler yaratmaya çalışıyoruz. 2017 yılı içinde İnönü'ye iki yeni park kazandıracağız" diye konuştu.

Konuşmaların ardından İnönü Mahallesi parkı davetliler eşliğinde coşkuyla hizmete açıldı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.