YEREL YÖNETİMLER Haber Girişi : 10 Nisan 2018 16:25

Buca Sanat Kursları Şenliğiyle coşuyor

Buca Sanat Kursları Şenliğiyle coşuyor
Buca Belediyesi Sanat Kursları Şenliği muhteşem sergi ve konserlerle başladı.

Bu Şenlik Kaçmaz

Buca Sanat Kursları Şenliğiyle coşuyor

Buca Belediyesi Sanat Kursları Şenliği muhteşem sergi ve konserlerle başladı. Baleden gitara, kemandan kukla yapımına kadar onlarda branşta düzenlenen kurslarda eğitim gören yüzlerce çocuk aylar süren çalışmalarını şenlik ortamında sergiledi. Buca Belediyesi Kültür Sanat Merkezi’nde başlayan şenliğe katılan Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina,“Göreve gelirken daha aydınlık yarınlar için çocuklarımızı sanatla, kültürle tanıştıracağız demiştik. Bugün görüyorum ki çok doğru bir adım atmışız. Helal olsun sizlere” sözleriyle geleceğin minik sanatçılarına aydınlık bir yol açmanın gururunu dile getirdi.

Buca Belediyesi’nin 4 ayrı merkezde çocuk ve yetişkinlere yönelik 12ayrı branşta düzenlediği ücretsiz sanat kurslarında eğitim alan yüzlerce kursiyer aylar süren eğitim ve becerilerini Buca Belediyesi Sanat Kursları Şenliği’nde ortaya koydu. Yüzlerce kursiyer çocuk ve ailelerinin katıldığı şenlik adeta bayram havasında başladı.

İlk sergi heyecanı

Buca Belediyesi Kültür Sanat Merkezi’nde düzenlenen şenliğin açılışı kukla ve resim kursu kursiyerlerinin sergisiyle yapıldı. 7 ay süren eğitimlerinde kazandıkları beceri ve deneyimlerini el emeği göz nuru muhteşem eserlerine yansıtan minik Bucalılarilk sergilerini açmanın heyecanını yaşadı. Umutlarını tuvallerine, hayallerindeki masal kahramanlarını da kuklalarına yansıtan çocuklar coşku ve gururla eserlerini sergiledi.

Minik bedenler sahnede devleşti

Buca Belediyesi Sanat Kursları Şenliği’ndeçocuk bale, çocuk keman ve gitar kursiyerleri de muhteşem performanslar ortaya koydu. Bale kursiyerleri minicik bedenleri ve tütüleriyle renklendirdikleri sahnede adeta devleşti, ailelerinin ve öğretmenlerinin göğsünü kabarttı. Minik Bucalıların hep bir ağızdan söylediği sevgi ve barış şarkıları Buca semalarından yükseldi.

Çocuk gitar ve çocuk keman kursiyeri yüzlerce çocukta çaldıkları eserlerle şenliğe gelen davetlilerin kulaklarının pasını sildi. Birbirinden zorlu eserleri büyük bir ustalıkla çalan minik kursiyerler Buca’nın sanat geleceğinin çok parlak olduğunu açıkça ortaya koydu.

Piriştina, “ Gurur duydum”

Buca Belediyesi Sanat Kursları Şenliği’ne katılarak kursiyer ve öğretmenlere teşekkür belgelerini gururla dağıtan Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, çocuklarına sanata yönelten ailelere teşekkür etti. Başkan Piriştina,  “Göreve gelirken hep bir şeyin altını çizdik,daha yaşanabilir bir Buca, daha yaşanabilir bir ülke için çocuklarımızı kültürle, sanatla tanıştırmamız lazım dedik. Bu akşam ne kadar doğru bir iş yaptığımızı görüyorum. Bunda ailelerimizin de payı çok büyük, helal olsun size. Ülkeyi, geleceği düşünen kaygılanan insanlar çocuklarını sanattan koparmaz. Göreceksiniz onlar bu ülkenin sanatçıları olarak bizi Türkiye’de dünyada temsil edecekler. Ve bizlerde arkamıza yaslanıp onlarla gurur duyacağız. Ben onlarla gurur duyuyorum, siz de ne kadar duysanız azdır” sözleriyle çocukların yarattığı muhteşem tablo karşısında gururunu dile getirdi.

Buca Belediyesi Sanat Kursları Şenliği, bağlama, pop orkestrası, halk müziği, sanat müziği, sinema yönetmenlik gibi branşlarda eğitim alan yüzlerce kursiyerin yeteneklerini sergileyecekleri konser ve etkinliklerle 14 Nisan’a kadar devam edecek.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.