SPOR Haber Girişi : 25 Temmuz 2016 11:21

Buca sporun başkenti oluyor

Buca sporun başkenti oluyor
Spor, kültür ve sanatın başkenti olma iddiasıyla yola çıkan Buca Belediyesi, geliştirdiği proje ve çalışmalarla hedefine emin adımlarla ilerliyor.
Tenisten tekvandoya, basketboldan futbola kadar birçok spor dalı için yaptığı yatırımlarla iddiasını sürdüren Buca Belediyesi'nden 2 yeni tesisin müjdesi geldi. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak Evka-1 Spor Salonu ve Yaylacık Mahallesi'nde projelendirilen Merkez içinde yer alacak Olimpik Yüzme Havuzu'nda temel atma aşamasına gelindiğini müjdeleyen Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina her 2 projenin tamamlanmasıyla Buca'nın sporun başkenti haline geleceğini söyledi.

Genç ve çocukların sağlıklı bedenlerle büyümesi ve boş zamanlarını en doğru değerlendirebilmesi için spor kursları ve tesisleri açıp, var olanları da yenileyen Buca Belediyesi ilçeyi spor kenti yapmak için yoğun mesai harcıyor.




Belediye, ilçe genelinde başlattığı ücretli ve ücretsiz kurslarla sporu her mahallede ulaşılabilir kılarken, aktif hale getirdiği Buca Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü ile de profesyonelliğe giden yolda yeteneklerini keşfetmek isteyenlere yardımcı oluyor.

Göreve geldiği günden bu yana kente spor alanları kazandırmak için yoğun mesai harcayan Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, Bucalılara spor alanında iki büyük ve iddialı projenin de müjdesini verdi.

Buca sporun başkenti olacak

Başkan Piriştina, "İzmir Büyükşehir Belediyemiz Evka-1 Bölgesi Gaziler Mahallesi'nde yer alacak 2 bin 200 kişilik spor merkezi yatırımına önümüzdeki ay başlayacak. Ayrıca Yaylacık bölgesinde içinde tam olimpik yüzme havuzu, atletizm pisti ve kültür sanat merkezi olan tesislerimiz yapılacak. Evka-1 ve Yaylacık projelerinin tamamlanmasıyla Buca Sporun başkenti olacak" açıklamasında bulundu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.