EĞITİM Haber Girişi : 20 Mayıs 2017 14:57

Buca yaralarını sarmaya çalışıyor

Buca yaralarını sarmaya çalışıyor
Buca'nın yaraları Özgecan Aslan Kadın Danışma Merkezi'nde sarılacak

Muğla'nın Marmaris ilçesinde yaşanan trafik kazasında yaşamını yitiren 24 vatandaşın ailelerine ve kazada yaralananlara psikolojik destek vermek amacıyla Buca Belediyesi ile Psikologlar Derneği, Türk PDR Derneği ve Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği'nin İzmir Şubeleri bir araya geldi. Buca Belediyesi Özgecan Aslan Kadın Danışma Merkezi'nde güçlerini birleştiren ekip, en az 3 ay sürecek bir çalışma ile kazada etkilenen vatandaşların normal hayata dönme süreçlerini kolaylaştırmayı hedefliyor.

Buca Belediyesi ile Psikologlar Derneği, Türk PDR Derneği ve Sosyal Hizmet Uzmanları Derneklerinin İzmir Şubeleri, Marmaris'te yaşanan trafik kazasının ardından yaraları sarmak için tek yürek oldu. Buca Belediyesi Özgecan Aslan Kadın Danışma Merkezi'nde bir araya gelen ekip, bu amaçla yürütülecek çalışmalara ilişkin bilgi verdi.

ÇALIŞMALARA KAZA GECESİ BAŞLADILAR

Psikologlar Derneği İzmir Şubesi Başkanı Deniz Eryılmaz, kaza haberini alır almaz hızlı bir refleks göstererek olay yerine gittiklerini ve yetkililerle temasa geçtiklerini söyledi. Buca Belediyesi ile işbirliğinde çalışmalara başladıklarını dile getiren Eryılmaz, travma sonrasında insanlarda görülen sorunlara ilişkin bilgilerin yer aldığı bir broşür hazırlandığını ve bu broşürün hızla Yaylacık Mahallesi'nde dağıtıldığını anlattı. Eryılmaz, "Psikolojik ilk yardım denen bir çalışmamız olacak. Bunun temelinde de bilgilendirme toplantıları, psiko-sosyal eğitimler ve psiko eğitimler var. Bu alanda ne kadar çok kişiye ulaşırsak o kadar çok yol alacağımıza inanıyoruz" dedi.

"ÖNCELİKLE EN AZ ETKİLENENLERDEN BAŞLANACAK"

"Öncelikle olaydan en az etkilenen ya da olaya direkt maruz kalmamış insanlardan başlayacağız. Daha sonra olaya tanık olanlar, en son olaydan etkilenenler olmak üzere içe doğru bir sistem geliştireceğiz" diyen Eryılmaz, okul temelli ve mahalle temelli olmak üzere iki yollu bir yöntem üzerinden çalışmalarını yürüteceklerini açıkladı. Eryılmaz, şu bilgileri verdi:

"Görüşmelerimizi yürüteceğimiz Özgecan Aslan Kadın Danışma Merkezi'nde gelen başvurulara yanıt vermek üzere 3 dernekten her gün bir kişi bulunacak. Öncelikle gruplar, daha sonra bireysel çalışmalar yapılacak. Minimum 3 ay belirledik, böylesine büyük bir olaydan sonra bu kadar süre yeter mi bilemiyoruz ama süreyi ne kadar uzatmamız gerektiğini daha sonra tekrar değerlendireceğiz."

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.