YEREL YÖNETİMLER Haber Girişi : 24 Haziran 2016 15:04

Buca'da 40 gün, 40 gece, 40 cami açılımı

Buca'da 40 gün, 40 gece, 40 cami açılımı
'40 Gün,40 Gece, 40 Cami' sloganıyla hayata geçirilen projenin startı İzmir'in en büyük camilerinden biri olan Yıkık Kemer Ulu Cami'de düzenlenen törenle başladı.

Buca Belediyesi okullardan sonra camilerin de bakım ve onarımı için kolları sıvadı. Bucalıların ibadetlerini daha rahat ve bakımlı ortamlarda yapabilmeleri için çalışma başlatan Buca Belediyesi, ilçe genelindeki 40 camide bakım, onarım ve çevre düzenlemesi çalışmaları başlattı. '40 Gün,40 Gece, 40 Cami' sloganıyla hayata geçirilen projenin startı İzmir'in en büyük camilerinden biri olan Yıkık Kemer Ulu Cami'de düzenlenen törenle başladı. Projeyi Buca Kaymakamı Fecri Fikret Çelik, Buca Müftüsü Muharrem Gül ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Okur ile birlikte harç karıp, fayans döşeyerek başlatan Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, ilk etapta 40 cami ile başladıkları projeye, gelecek yıl 43 cami ile devam edeceklerini açıkladı. 

Buca Belediyesi, Bucalıların daha temiz ve sağlıklı ortamlarda ibaret edebilmeleri için projelendirdiği, camilerde bakım ve onarımlarını kapsayan "40 Gün 40 Gece 40 Cami" projesini İzmir'in en büyük Yıkık Kemer Ulu Cami'nde başlattı.

Buca genelinde bulunan 83 camiden ilk etapta 40'ının tadilatını kapsayan projenin başlangıç törenine Buca Kaymakamı Fecri Fikret Çelik, Buca Müftüsü Muharrem Gül ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törende konuşan Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, vatandaşların daha temiz ve bakımlı ortamlarda ibadet edebilmeleri için bu projeyi başlattıklarını, bu yıl 40 cami ile başladıkları "40 Gün 40 Gece 40" Cami projesine gelecek yıl 43 cami ile devam edeceklerini açıkladı. Yaklaşık 900 bin liraya mal olacak projede boya badana, fayans onarımı, genel çevre ve bahçe demirleri düzenlemesi gerçekleştirileceğini belirten Başkan Piriştina, bakıma alınan tüm camilerde cemaatin hava şartlarından etkilenmemesi için açılır kapanır tente uygulaması da yapılacağını açıkladı.




Buca Kaymakamı Fecri Fikret Çelik ise, Buca Belediyesi'nin okullardan sonra camilerin tadilatına el atmasından büyük mutluluk duyduklarını belirtirken, "Devletin imkanlarının yetmediği, kaymakamlığın diyanetin elinin uzanamadığı yerleri belediyemiz kendine vazife edinmiş. Başta Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ederiz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından tadilatına başlanan İzmir'in en büyük camisi Yıkık Kemer Cami'sini gezip, incelemelerde bulunan Buca Kaymakamı Fecri Fikret Çelik, Buca Müftüsü Muharrem Gül ve Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, projenin ilk harcını karıp, fayans döşedi.  

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.