YEREL YÖNETİMLER Haber Girişi : 19 Temmuz 2016 11:33

Buca'da doğa tutkunlarının yeni buluşma noktası

Buca'da doğa tutkunlarının yeni buluşma noktası
İlçede köy turizmini ve kırsal kalkınmayı geliştirecek çalışmalara ağırlık veren Buca Belediyesi, eşsiz doğası ile İzmir'in incisi Buca Kaynaklar'da Gençlik Kampı kurmak için çalışmalara başladı.

kurmak için çalışmalara başladı. Binlerce genç ve doğa tutkununa yepyeni bir buluşma noktası olacak ve tüm kamp ihtiyacını karşılayacak şekilde projelendirilen Gençlik Kampı, yaklaşık 5 bin metrekare alanı kaplayacak. İçerisinde kafeteryadan, çadır alanlarına, spor alanlarından, bungalovlara kadar birçok etkinlik alanı barındıracak olan örnek gençlik kampı çok yakında tüm Türkiye'yi ağırlamaya hazırlanıyor. Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, haftanın 5 günü gençlik kampı olarak hizmet verecek alanın hafta sonları tüm Buca halkının hizmetinde olacağını söyledi.

Buca Belediyesi, eşsiz doğası ve manzarası ile özellikle hafta sonları şehrin yorucu havasından kurtulmak isteyen İzmirlilerin uğrak mekanı olan Kaynaklar'a yepyeni bir merkez kazandırıyor. İlçede kırsal kalkınma ve köy turizmini geliştirici yatırımlarını arttıran Buca Belediyesi, Kaynaklar bölgesine renk ve heyecan katacak Gençlik Kampı'nda çalışmalarına başladı.




Doğa tutkunlarının tüm kamp ihtiyacını karşılayacak şekilde projelendirilen Gençlik Kampı, yaklaşık 5 bin metrekare alanı kapsayacak. Bölgeye renk ve heyecan katacak Gençlik Kampı'nın 135 metrekarelik bölümünde kafeterya, geri kalan bölümünde ise çadır alanları, ilginç tasarımlarıyla dikkat çeken bungalovlar, hobi bahçeleri, dağcılık alanları, bisikletçilerin yorgunluk atıp bisikletlerini tamir ettirebilecekleri tamir noktaları ve etkinlik alanları yer alacak.

Projeyi yerinde inceleyen Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, kamp alanı ile İzmir'in önemli bir ihtiyacını karşılayacaklarını söyledi. Alanda ilk etapta 40 kişinin konaklayabileceği 10 adet bungalov, 10 adet çadır kurulacağını belirten Başkan Piriştina, hobi bahçeleri, restoran ve şömineli dinlenme alanları da yer alacak Gençlik Kampı'nda günübirlik turlarda düzenleyerek Bucalıların yanı sıra tüm Türkiye'yi misafir etmeyi planladıklarını açıkladı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.