POLİTİKA Haber Girişi : 01 Mart 2017 11:19

Buca'da "EVET" için coşkulu başlangıç

Buca'da
Buca'da AK Parti İlçe Başkanlığı, 16 Nisan'da gerçekleştirilecek halk oylaması için çalışmalara hızlı başladı

İl Başkanı Bülent Delican ve İzmir Milletvekili Hüseyin Kocabıyık'ın da  katıldığı Danışma Meclisi Toplantısı'nda yüzlerce kişi pankartlarla ve sloganlarla Cumhurbaşkanlığı sistemine "Evet" dedi. İlçe Başkanı Mustafa Arslan seçim çalışmaları için Menderes Caddesi'nde Seçim Koordinasyon Merkezi açacaklarını belirtti.


Çocuklarımız için en önemli adım

   Teşkilat Başkanı Necati Bahçeci'nin yönetimindeki divan sunumuyla başlayan toplantıda coşku ve heyacan dolu anlar yaşandı.  Buca'nın her mahallesinden gelen partililer hazırladıkları pankartlarla ve bayraklarla halk oylaması için çalışmalara güçlü bir şekilde başladıklarının sinyalini verdiler. Buca'nın gururu Mustafa Arslan" sloganlarıyla kürsüye çıkarak açılış konuşmasını gerçekleştiren İlçe Başkanı Arslan , "Biz yürüyen değil koşan bir Buca sloganıyla yola çıktık" dedi. Arslan, "Gördüğümüz bu büyük heyecan bizi hem çok sevindirdi hem de büyük güç verdi.Buca bu heyecanıyla ve birlikteliğiyle 16 Nisan'da yeni ve güçlü bir Türkiye'ye "Evet" diyecek. Bizim halk oylamasından yana hiç bir şüphemiz yok. Allah'ın izniyle inanıyoruz, inanıyorsak üstünüz ve kazanacağız. Önce gezi olaylarıyla ardından 17-25 aralık garabetiyle devam eden ve son olarak 15 Temmuz'da dış güçlerin desteğiyle bu milleti sindirmeye çalışanlara en güzel cevabı verdik. Nasıl gelirlerse gelsinler bu kadirşinas millet çıplak elleriyle tankları engelleyerek nasıl bir duruşu olduğunu tüm dünyaya gösterdi. Biz  yılmayacağız, bizi yıkamayacaklar. Allah'ın izniyle birlik ve beraberlik içerisinde birbirimize kenetlediğimiz sürece bizim çocuklarımız bizden daha güçlü bir Türkiye'de yaşayacaklar. Tek gayemiz tek amacımız bu. İşte bu yüzden 16 Nisan'da yapılacak halk oylaması yarınlarımız için en önemli adım. Bizler de milletimize doğruları anlatmak için çok çalışmalıyız. Halk oylaması çalışmalarımız ve halkımızı doğru bilgilendirmek adına Buca'nın tam merkezinde Menderes caddesi'nde 6 katlı binayı  Seçim Koordinasyon Merkezi olarak açıyoruz. İnşallah Cumartesi günü Avrupa Birliği Bakanı Ömer Çelik, İzmir Milletvekilleri, Belediye  Başkanları, Teşkilatımız ve milletimizin katılımıyla hep birlikte görkemli açılışı gerçekleştireceğiz." dedi.


Tam bağımsızlık için "Evet"

   Büyük bir sevgi gösterisiyle kürsüye çıkan AK Parti İzmir Milletvekili Hüseyin Kocabıyık ise dikkat çekici açıklamalarda bulundu. Kocabıyık, "Cumhuriyetimiz Mustafa Kemal Atatürk tarafından iki temel üzerine kurulmuştur. Birincisi "tam bağımsızlık" ikincisi "Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir" Türkiye'de hizmet veren tüm partiler halkımıza bu iki temel fikir üzerinde refah sağlamak, kalkınmayı gerçekleştirmek, güçlü ve büyük bir millet olmak ve insanlarımız mutlu etmek için çalıştıklarını vaat etmiştir. Ama bu hedefte gerçek adımlarla yürüyen tek parti AK Parti olmuştur. Bakın bizim 15 yılda yaptıklarımız Atatürk'ün 10. yıl nutkunda belirttiği tüm hedeflere giden en doğru yoldur. Eğer bu konuda bir rekabete gireceksek tartışamayacağımız kimse yoktur. Türkiye AK Parti döneminde tam bağımsız olmuştur ve egemenlik kayıtsız şartsız millete verilmiştir ve bunu hem iç hem dış mihraklara kabul ettirmiştir. Son 15 yılda yapılanlar çok önemlidir ama bence en önemlisi önümüzdeki halk oylaması ile hayata geçireceğimiz Cumhurbaşkanlığı sistemidir. Bu değişiklik bu topraklarda bin yıldır yapılan en iyi icraatlardan biridir. Bu yüzden çok çalışarak yüz yüze milletimize doğruları anlatacağız ve Allah'ın izniyle 16 Nisan'da Türkiye'yi yeni bir istikamete güçlü yarınlara kavuşturacağız" diye konuştu.


"Muhalefet yalan söylüyor biz gerçekleri anlatacağız"

   Teşkilatın heyecanla karşıladığı AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican ise muhalefet tarafından yapılan gerçek dışı karalama kampanyalarına dikkat çekti. Delican, "Ülke olarak çok önemli, tarihi bir sürece giriyoruz, bu kutlu yolculukta Buca'da sizlerle birlikte yürümek çok heyecan verici. Buca'nın ayak sesleri gümbür gümbür geliyor. Torunlarımıza bırakacağımız bu önemli mirası hep beraber inşa ederken çok çalışmamız gerekiyor. Karşımızda yalan ve fitneyle milletimizi kandırmaya çalışan bir muhalefet var en kötüsü buna kendileri de inanıyor. Atatürk hepimizin ortak değeri bunu kimseye sahiplendirmeyiz. Biz "Durmak yola devam" diyoruz, Atamız da "Durmamak üzere yola çıkanlar asla yorulmazlar" diyor. Biz de Türkiye'yi yıllar sonra şaha kaldıran  Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde birbirimize sım sıkı bağlanarak Türkiye'yi milletin iradesine teslim edeceğiz. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan vatansever hiç bir kardeşimiz bu değişikliğe "hayır" demez. Muhalefetin söylediği yalanlara uymayın bunların hepsini elinizin tersiyle itin ve milletimize sadece gerçekleri anlatın." dedi. 


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.