EKONOMİ Haber Girişi : 20 Ekim 2016 14:14

Buca'da istihdam köprüsü

Buca'da istihdam köprüsü
İlçedeki istihdam sorununu ortadan kaldırmak için harekete geçen Buca Belediyesi, işsizlerin başvuru merkezi oldu.
İşçi arayan firmalar ile işbirliği 

yapan Buca Belediyesi Toplumsal İletişim Merkezi (TİM) İstihdam Masası, gerçekleştirdiği toplu iş görüşmeleri ile vatandaşları iş sahibi yapıyor. İşveren firmalarla iş arayan vatandaşları buluşturan Buca TİM, bugüne kadar ise 621 kişiyi iş sahibi yaptı. Belediyenin kurduğu sistem, kalifiye işçi bulmak konusunda sıkıntı yaşayan firmalara büyük kolaylık sağlarken, iş bulmakta sıkıntı yaşayan vatandaşlara da yeni kapılar açıyor.

Buca Belediyesi'nin, ilçede işsizliğin önüne geçmek için kurduğu Buca Toplumsal İletişim Merkezi (TİM) İstihdam Masası, meyvelerini vermeye başladı. İşçi ve işveren arasında köprü olan masa, önemli atılımlar yaparak işsizlik sorununu çözüme kavuşturuyor. Firmalardan gelen talepler doğrultusunda firma yetkilileri ile başvuru yapan vatandaşları buluşturan Buca TİM, kurulduğu günden bu yana 621 kişiyi iş sahibi yaptı.

İstihdam Masasına başvuran vatandaşlar, firmalardan gelen talep doğrultusunda toplu iş görüşmesine davet edilip, nitelikleri doğrultusunda işe yerleştiriliyor.

Çamlıkule Semt Evi'nde yapılan toplu iş görüşmelerine katılan vatandaşlara önce işveren firma yetkililerince çalışma şartları ve aranan nitelikler konusunda ön bilgilendirme yapılıyor. İşe başvurmak isteyen vatandaşlar yazılı başvurularının ardından mülakata alınarak değerlendiriliyor.

Belediyenin kurduğu sistem, kalifiye işçi bulmakta sıkıntı yaşayan firmalara büyük kolaylık sağlarken, iş bulmakta sıkıntı yaşayan vatandaşlara da yeni kapılar açıyor.

Toplu görüşmelere katılarak iş sahibi olmanın mutluluğunu yaşayan vatandaşlar, Buca Belediyesi'ne duyarlılığı için teşekkür etti.

Buca'da işsizlik sorunu yaşayan vatandaşlar, İstihdam Masası'na 439 10 10 dahili 1086 numaralı telefonu arayarak başvuru yapabilir.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.