SPOR Haber Girişi : 13 Kasım 2016 15:04

Buca'da spora engel yok

Buca'da spora engel yok
Zihinsel engelli çocuklar Buca Belediyesi'nin tenis kurslarında kortlarla buluştu. Buca Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü, zihinsel engelli çocuklar için ücretsiz tenis kursu açarak, hayata tutunmalarını sağladı.
Buca Belediyesi Tenis Kulübü 

kortlarında verilen eğitimlere katılan 15 öğrenci, sosyal ve iletişim becerilerinin gelişmesinin yanı sıra ilk kez profesyonel eğitmenlerden tenis eğitimi almanın mutluluğunu da yaşıyor. Engelli öğrenciler 7 ay sürecek eğitimler sonunda kortlarda fırtına gibi esmeyi hayal ediyor.

Buca Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü, Hüseyin Avni Ateşoğlu İlkokulu özel eğitim sınıflarında öğrenim gören zihinsel engelli, otizmli ve down sendromlu öğrenciye tenis kursu açtı.

Down sendromlu ve Otistik çocukların spor eğitimiyle birçok şeyi başarıp, takıntılı davranışlarından vazgeçtikleri yönünde yapılan bilimsel çalışmaların ışığında ücretsiz tenis kursu açan Buca Belediyesi, 15 öğrenciyle eğitimlere başladı. Her hafta 1 saat tenis dersi verilen öğrenciler 7 ay boyunca eğitim alacak.

Buca Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Tenis kortlarında verilen tenis kursunda profesyonel eğitmenlerden eğitim alan özel öğrenciler tenis sporu sayesinde sosyalleşirken, fiziksel güç ve enerjilerini sağlıklı kullanma yolunu öğreniyor.

Hayatlarında ilk kez raketle ve filelerle tanışan zihinsel engelli öğrenciler heyecanla gösterilen hareketleri yapabilmek için yoğun çaba sarf ederken, kendilerine bu imkanı sağlayan Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina'ya teşekkürlerini de dile getirmeyi unutmadı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.