YEREL YÖNETİMLER Haber Girişi : 13 Eylül 2016 13:22

Buca'da tarihi doku koruma altına alınıyor

Buca'da tarihi doku koruma altına alınıyor
Koruma Amaçlı İmar Planı Buca Meclisi'nden geçti

Buca'nın 39 hektar alana yayılmış Kentsel Sit Alanlarına yönelik 1/1000'lik Koruma Amaçlı İmar Planı ile Kentsel Sit Alanı Tasarım Rehberi Buca Belediye Meclisi'nden geçerek İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi ve İzmir 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'nun onayına sunuldu. Planın onaylanması durumunda Buca'nın tarihi dokusu korunurken, yeni yapılaşmanın da kuralları oluşturulmuş olacak.

Buca'nın 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı tamamlanarak Büyükşehir Belediye Meclisi ve İzmir 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'nun onayına sunuldu.


Geçtiğimiz aylarda Belediye Meclis salonunda yapılan toplantılarla Buca'da tüm çevrelerin görüş ve önerilerine açılan plana son şekli verildi. 39 hektar alanı kapsayan kentsel sit alanlarına yönelik hazırlanan planla bölgenin sahip olduğu geleneksel konut dokusunun korunması ve gelecek nesillere aktarılması, yerleşmenin geleneksel yapılaşma biçimlerine uyumlu yeni yapılaşma kurallarının oluşturulması, geleneksel yapıların günümüz koşullarına göre kullanım sorunlarının ve eksikliklerinin giderilmesini sağlayacak kararların üretilmesi hedefleniyor.

1/1000 ölçekli plan ve Kentsel Sit Alanı Tasarım Rehberi'nin Büyükşehir Meclisi ve Koruma Kurulu'ndan onay alması durumunda tarihi yapıların balkonundan, bacasına, çevre düzenlemelerinden sokak mobilyalarına kadar nasıl düzenlenebileceği model ve ölçüleriyle belirlenmiş olacak.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.