EKONOMİ Haber Girişi : 21 Aralık 2016 14:27

Buca'da üretici tüketiciyle buluştu

Buca'da üretici tüketiciyle buluştu
Kooperatifçilik Günü ve Yerli Malı Haftası Buca'da kutlandı

Buca, Dünya Kooperatifçilik Günü ve Yerli Malı Haftası'nı gerçek üreticilerle ele ele vererek kutladı. Buca Kent Konseyi ve Köy Koop işbirliğiyle Belediye önünde organik pazar kuran Buca Belediyesi, tamamı yerli üreticiler tarafından katkısız üretilen geleneksel lezzet ve ürünleri Bucalılarla buluşturdu.

Dünya Kooperatifçilik Günü ve Yerli Malı Haftası Buca'da organik pazarla kutlandı. Buca Belediyesi önünde oluşturulan ve tamamı yerli üretici ürünlerinden oluşan organik pazara; Köy Koop, Orhanlı Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, İğdeli ve Çevre Köyleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, Gödence Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, Tire Süt Kooperatifi, Buca ve Çevre Köyleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, Buca Tüketim Kooperatifi ve Ege Tüm Engelliler Kooperatifi de stand kurarak destek verdi.

Üretici köylülerin kendi elleriyle, tamamen organik olarak ürettiği birbirinden lezzetli ürünlere Bucalılar yoğun ilgi gösterdi.

Organik pazarın açılışında düzenlenen törende konuşan Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, yerli üretime sahip çıkmak, üretici ile tüketiciyi direk buluşturmak amacıyla İtalya ile işbirliği yaparak 'türetici pazar' modeli üzerinde çalışma yaptıklarının müjdesini verdi.


Tire Süt Kooperatifi Başkanı Mahmut Eskiyörük de etkinlik açılışında yaptığı konuşmada tarıma ve üreticiye yaklaşımıyla İzmir'in tüm Türkiye'ye ışık tuttuğunu vurgularken, "Türkiye'de tarımsal büyüme yüzde 2.1 iken İzmir'de yüzde 5.5 olarak gerçekleşti. Kooperatifçilik anlayışı ve dayanışmasıyla örnek bir modeliz. Tüm ülke bunu görmelidir. Türkiye tarımla ve tarımsal kooperatifleşmeyle kalkınır" diye konuştu.

Köy Koop Başkanı Muhittin Akbulut ise, bu yıl ikincisi düzenlenen organik pazar etkinliğinin tüm Türkiye'deki belediyelere örnek olması gerektiğini vurgularken, "Üreticinin en büyük sorunu olan pazarlama. Bunu da belediyeler ile işbirliği yaparak aşılabileceğine inanıyorum. Eğer milli bağımsızlığımızı ve milli olmayı sürdüreceksek mutlaka kendi kendimizi besleyen ülke konumuna gelmek zorundayız. Bu noktada üretici ile tüketiciyi doğrudan buluşturmak için belediyelerden satış noktası istiyoruz " dedi.

Açılışın ardından pazarın standlarını tek tek gezen Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, tadına doyulmaz lezzetlerden bol bol alışveriş yaptı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.