EĞITİM Haber Girişi : 23 Mart 2017 11:20

Buca'nın gururu su kaşifleri

Buca'nın gururu su kaşifleri
Buca Belediyesi Çevre Koruma Kontrol Müdürlüğü'nün Yarı Olimpik Havuz binasında düzenlediği Dünya Su Günü etkinliğine su kaşiflerinin defilesi renk kattı.

Dünya Su Günü'ne Bucalı çocuklar damgasını vurdu. Buca Belediyesi Yarı Olimpik Yüzme Havuzu'nda düzenlenen Dünya Su Günü etkinliğine katılan ilköğretim çağındaki Bucalı çocuklar, ürettikleri su ve geri dönüşüm projeleri ile dikkat çekti. Projelerini hayatlarına ve kıyafetlerine de uyarlayan minik öğrenciler geri dönüşümle elde ettikleri malzemelerle ürettikleri birbirinden ilginç kıyafetleri büyük bir maharetle sergiledi. "Su yoksa biz de yokuz" diyen minik öğrenciler, büyüklerine su kaynaklarını doğru ve bilinçli kullanmaları çağrısında bulundu.

Buca Belediyesi Çevre Koruma Kontrol Müdürlüğü'nün Yarı Olimpik Havuz binasında düzenlediği Dünya Su Günü etkinliğine su kaşiflerinin defilesi renk kattı. Atatürk Ortaokulu öğrencileri geri dönüşümden kullanıma kazandırdıkları kıyafetleriyle muhteşem bir defile sundu.


Atık ambalajlardan etekler, bozuk CD'lerden tişörtler, pet şişelerden şapkalar yaratan çocuklar yaratıcılıkları ve profesyonel mankenlere taş çıkartan sunumlarıyla parmak ısırttı. Defilenin ardından yaratıcı düşünceleri nedeniyle tüm öğrenciler Buca Belediyesi tarafından çam ağacı fidanı ve teşekkür belgesi ile ödüllendirildi.

Miniklerin defilesi öncesinde ise su kaynaklarındaki kirlenmenin yarattığı tehlikenin boyutlarının anlatıldığı bir panel gerçekleştirildi. Dünyadaki su kaynaklarının durumu ve insanlık için hayati önem taşıyan suyun geleceğini değerlendiren İZSU Su İshale ve Dağıtım Dairesi Başkanlığı'ndan Berna Kavacık, dünyada her 3 kişiden 1'inin temiz suya ulaşamadığı, kirli ve yetersiz arıtma nedeniyle günde 900 çocuğun hayatını kaybettiğine dikkat çekti.

Dünyada kullanımda olan suların atık yağlar nedeniyle büyük bir kirlilik yaşadığına dikkat çeken geri dönüşüm firması yetkilisi Zekiye Seda Sönmez ise, 1 litre atık yağın 1 milyon metreküp suyu kirletebildiği yönündeki acı tabloyu paylaşarak vatandaşlardan en değerli varlıklarımızdan suyu korumaya davet etti.

Büyükleri dünyadaki su durumunu içeren teknik bilgilerinden sonra gençler ve çocuklar sahne aldı. Buca Atatürk Ortaokulu 'Su kaşifleri' grubunu oluşturan öğrencilerin "Geleceğimiz Su" konulu araştırma çalışması gösterildi. Öğrencilerin hazırladığı, yaşamsal kaynak suyun durumu, sorunları ve çözüm önerilerini içeren sunum izleyenlerin beğenisini kazandı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.