KÜLTÜR-SANAT Haber Girişi : 10 Haziran 2016 11:42

Bucalı kursiyerlerden muhteşem sergi

Bucalı kursiyerlerden muhteşem sergi
Evlerinin duvarları arasında körelmeye yüz tutmuş yetenekler Buca Belediyesi Evka-1 Semt Evi resim kursunda gün yüzüne çıktı.

Buca Belediyesi'nin Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile Evka-1 Semt Evi'nde açtığı resim kursuna katılan 12 kursiyer, ilk kez tanıştıkları boyalarla 5 ay gibi kısa sürede muhteşem yağlı boya tablolar yaratıp, sergi açtı. Kursiyerlerin Buca Belediyesi girişinde kurulan sergiyi gezen Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, kursiyerlerden duyduğu gururu dile getirirken, "Kadınlara imkan tanınırsa neler başarabileceğini bu sergi ile de görüyoruz. Her zaman, her yerde kadınlarımızın yanındayız" diye konuştu.   

Buca Belediyesi'nin Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile Evka-1 Semt Evi'nde açtığı ücretsiz resim kursunda eğitim gören 12 Bucalı kadın, 40 adet yağlı boya tablodan oluşan sergilerini Buca Belediyesi girişinde sergilemeye başladı. Boş zamanlarını değerlendirmek için katıldıkları resim kursunda ilk kez boyalarla tanışan Bucalı kadınlar, 5 ay gibi kısa bir zaman diliminde muhteşem eserler yaratıp, sergi açtı.



Sergiyi Halk Eğitim Merkezi Müdürü Recai Dere ile birlikte gezen Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, kursiyerlerin ortaya koydukları başarılı eserleri beğeniyle inceledi. Semt evlerinde açtıkları ücretsiz kurslarla evlerde kapalı kalmış gizli yetenekleri gün yüzüne çıkarmaktan mutluluk duyduklarını belirten Başkan Piriştina, "Onların bu başarıları karşısında saygıyla eğiliyorum. Yeter ki kadına fırsat verilsin, imkan sağlansın. Tüm İzmirlileri bir hafta süreyle açık kalacak olan sergiyi ziyaret etmeye, Bucalı kadınları da semt evlerindeki kurslara katılmaya davet ediyorum" diye konuştu.

İçlerindeki yetenekleri keşfetmekten büyük mutluluk duyduklarını belirten kursiyerlerde, tüm ev hanımlarını semt evlerinde açılan kurslara katılmaya çağırdı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.