SPOR Haber Girişi : 22 Haziran 2016 12:07

Bucalı minikler portatif havuzlarda yüzme öğrenecekler

Bucalı minikler portatif havuzlarda yüzme öğrenecekler
Yaz tatilini çocuklar için hem eğlenceli hem de öğretici hale getirmeyi amaçlayan Buca Belediyesi'nin portatif havuzlarla ücretsiz yüzme kursları 1 Temmuz'da başlıyor

7-14 yaş arası Bucalı çocukların yararlanacağı ücretsiz yüzme kursları için 4 okulun bahçesine portatif havuz kurulacak. 1 Temmuz'da başlayacak kurslar 3 Eylül'e kadar devam edecek. 2 yılda 13 bin 500 çocuğun yüzme öğrendiği ücretli ve ücretsiz kurslarda bu sayının yaz sonuna kadar 16 bin 500'e ulaşması hedefleniyor.

Buca Belediyesi Bucalı miniklerin yaz tatillerini daha iyi değerlendirip, sporla buluşmaları için ilçedeki dört okula portatif yüzme havuzu kuracak. Ücretsiz kurslarda 2014 yılından bugüne 13 bin 500 çocuğa yüzme öğreten Buca Belediyesi bu yaz sonuna kadar bu rakamı 16 bin 500'e ulaştırmayı hedefliyor.

Proje kapsamında; Buca Koop Mahallesi- Ege İhracatçı Birlikleri Ortaokulu, Adatepe Mahallesi- Ahmet Kutsi Tecer İlkokulu, Ufuk Mahallesi- Sabri Kolçak İlkokulu ve Efeler Mahallesi-30 Ağustos Ortaokulu portatif yüzme havuzu kurulacak olan okullar olarak belirlendi.




Portatif havuzlara kayıt olacak binlerce çocuk, ücretsiz olarak gerçekleştirilen eğitime katılarak yüzme öğrenmenin keyfini yaşayacak. Deneyimli eğitmenler eşliğinde haftanın altı günü verilecek eğitimlerde 7-14 yaş arası her bir çocuk haftada 3 gün, günde 1'er saat temel yüzme eğitimi alacak. 1 Temmuz'da başlayacak kurslar 03 Eylül'de sona erecek.

Portatif havuzlara kayıt yaptırarak ücretsiz olarak yüzme eğitimi fırsatından yararlanmak isteyen miniklerin portatif havuzların kurulacağı okul bahçelerinde 27 Haziran'da açılacak kayıt masalarına, velilerinden aldıkları izin belgesi, nüfus cüzdan fotokopileri ve bir adet fotoğraf ile başvurmaları yeterli olacak.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.